Elevi de la Colegiul “Nicu Gane” au despre Viitorul educației financiare discutat la sediul central ONU din New York

Tineri din 23 de țări, 43 de Misiuni Permanente la ONU, reprezentanți ai guvernelor și ONG-uri din toată lumea, în total 341 de entuziaști, au dezbătut viitorul educației financiare în lume în perioada 21-23 mai, la sediul central ONU din New York. Discuțiile au fost purtate în cadrul conferinței“A Change for Change: Youth Meeting and CYFI on UNs Post-2015 Agenda”.  organizate de Child and Youth Finance International în parteneriat cu Misiunea Permanentă a României la ONU.

În cadrul conferinței, s-au decernat premiile pentru activitatea în domeniul educației financiare pentru anul 2013, România câștigând pentru al doilea an la rând marele premiu pentru întreaga activitate desfășurată pentru promovarea incluziunii financiare a tinerilor.

În acest an premiul este revendicat de BNR, reprezentată la New York de Mirela Roman, director de comunicare, Liliana Preoteasa, director general și subsecretar de stat în Ministerul Educației, Transylvania College Cluj, reprezentat de Aletta Magyary, Theodora Cleja, Raluca Hodrea și Cornelia Vlad, Colegiul Național “Nicu Gane” din Fălticeni, finalist și el în cadrul acestei competiții, reprezentat de echipa coordonată de prof. Dana Anton și nu în ultimul rând, de Bianca Isaincu și fălticeneanul Bogdan Baciu, românii fără de care această conferință nu ar fi avut loc. 

România a avut așadar cea mai activă și numeroasă delegație, iar steagul României a fost încă odată ridicat pe cel mai înalt podium din lume în ceea ce privește politica internațională, toate aceste eforturi fiind coordonate de Excelența Sa, Simona Miculescu, ambasadorul României la Națiunile Unite.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.