“Zilele Filmului Românesc” la Fălticeni

În perioada 2-3 iunie 2014, la inițiativa Casei de distribuție Voodoo Films, condusă de Cristian Mungiu, proiectul cinematografic “Zilele Filmului Românesc”, va ajunge și la Fălticeni. 

În urma succesului în rândul publicului a celor patru ediții de până acum, organizatorii vor oferi fălticenenilor ocazia inedită a vizionării unor filme recente care au șanse foarte mici să fie prezentate în orașele din provincie unde nu sunt săli de cinematograf. Fălticeniul se află pentru a doua oară pe harta evenimentului, în urma parteneriatului încheiat cu Primăria Municipiului Fălticeni.

La Centrul Cultural “Grigore Vasiliu Birlic” sunt programate șase proiecții:

„Closer to the Moon“, cu Vera Farmiga, Mark Strong și Tim Plester, o poveste despre celebrul Jaf din 1959 al Băncii Naționale. Nae Caranfil propune propria sa dezlegare a misterului ce planează și azi asupra acestei povești adevărate, într-un film comic și tragic deopotrivă, realizat în limba engleză, cu o distribuție internațională de prestigiu.

Lungmetrajul regizorului Corneliu Porumboiu, “Când se lasă seara peste București sau metabolism”, este una dintre producțiile recente considerate reprezentative pentru cinematografia românească contemporană, filmul fiind primit cu entuziasm de critica internațională încă de la premiera sa mondială, în 2013, la Festivalul de la Locarno. Filmul a fost proiectat și la festivalurile de la New York, Toronto, Vancouver și Rotterdam.

„Love Building“ cu Dragoș Bucur, Alexandru Papadopol și Dorian Boguță, este o comedie dramatică, a cărei acțiune are loc într-o tabără menită să “repare” relații de cuplu ajunse într-un moment critic, „Domnișoara Christina”, este o adaptare după romanul lui Mircea Eliade, iar comedia romantică, “Nuntă în Basarabia”, o coproducție cinematografică moldo-româno-luxemburgheză, în regia lui Nap Toader prezintă conflictele reieșite în urma interacțiunii între nuntașii din România și cei din Republica Moldova la o nuntă ce are loc în Chișinău.

“Condamnat la viață” este o poveste despre prietenie, umanitate și sacrificiu, o tragicomedie adaptată după nuvela „Moartea lui Ipu”, de Titus Popovici, a cărui acțiune se desfășoară într-un sat din Transilvania, la sfârșitul celui de-al doilea Război Mondial 

Prețul unui bilet este de 5 lei. Biletele se găsesc la Centrul Cultural “Grigore Vasiliu Birlic” (Casa de Cultură).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.