Jurnalul meu de francofil

În luna aprilie 2014 a avut loc concursul național de creație literară, desen și fotografie LA FRANCOPHONIE AVANT TOUTE CHOSE, organizat de Colegiul Național Octavian Goga Miercurea Ciuc, în parteneriat  cu Inspectoratul Școlar Județean Harghita, Muzeul Carpaților Răsăriteni Sfântu Gheorghe, Asociația Comitetului de Părinți al Colegiului Național Octavian Goga, Consiliul  Elevilor Colegiului Național Octavian Goga.

Scopul acestui concurs este de a-i motiva pe elevi să citească frumoasele poezii din literatura franceză și în același timp să se exprime din punct de vedere artistic. Uneori unii dintre noi am trăit experiențe deosebite legate de utilizarea limbii franceze iar acest concurs se dorește a fi o mărturisire a ceea ce noi am trăit. Limba franceză constituie instrumentul prin care putem exprima valori precum dragostea, pacea, toleranța, bucuria de a trăi și bunul gust. Avem nevoie de o astfel de acțiune pentru a-i face pe elevi și profesori să conștientizeze că sufletul nostru are nevoie de muzicalitatea limbii franceze.

Obiective: motivarea elevilor pentru învățarea limbii franceze, formarea simțului estetic la elevi, dezvoltarea aptitudinilor artistice, stimularea dorinței de participare activă și afectivă, descoperirea valorilor culturii și civilizației francofone.

            La secțiunea de creație literară (liceu), județul Suceava a obținut două premii prin Neculau Ruxandra –  premiul I și  Pălie Larisa –  premiul III, cele două eleve fiind îndrumate de d-na prof.dr. Liliana Rădulescu de la Colegiul Național Nicu Gane Fălticeni. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.