Caravana Filmelor TIFF revine în această vară în orașul tău!

Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), organizatorul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) continuă proiectul de succes  Caravana Filmelor TIFF/ Operation Kino. Organizată împreună cu Festivalurile de Film de la Sofia, Sarajevo, Istanbul și Odessa, caravana aduce în atenția publicului filme de succes, premiate la TIFF, punând accent totodată pe cele mai iubite filme romanesti ale anului.

Proiectul își propune să ofere oamenilor care locuiesc în orașe fără cinematografe experiența cinema-ului de calitate. Alături de celelalte caravane din țările partenere, evenimentul ajută la popularizarea celei de-a șaptea arte și la promovarea unor filme românești care încă nu sunt cunoscute pe deplin în toată țara . Fiecare ediție s-a dovedit a fi un succes, inițiativa noastră a fost primită cu interes și sperăm că și în acest an Caravana va fi apreciată de public, a declarat Tudor Giurgiu, președinte TIFF.

Cea de-a cincea ediție a  Caravanei TIFF/Operation Kino va avea loc în perioada iunie – septembrie în mai multe orașe din România printre care Piatra Neamț (8 – 10 iulie), Brașov (11 – 13 iulie), Mediaș (30 iulie – 1 august), Fălticeni (2 – 4 august), Iași (5 – 6 august), Timișoara (11 – 13 august), Oradea (15 – 17 august), Alexandria (19 – 21 august), Târgoviște (5 – 7 septembrie). Între 8 – 10 iulie, Caravana poposește la Piatra Neamț (Ștrandul Tineretului), iar între 11 – 13 iulie, cinefilii din Brașov se vor putea bucura de proiecții în Piața Sfatului.

La ediția de anul trecut, peste 30.000 de spectatori din 14 orașe au participat la proiecțiile de filme.

Filme

Stockholm– Trofeul Transilvania, TIFF 2014

Regia: Rodrigo Sorogoyen

Sinopsis: Totul se întâmplă într-o singură noapte. O noapte banală pentru el, dar una ieșită din comun pentru ea. Nu își dau seama, dar după această unică noapte vor fi legați pentru totdeauna.

Nuntă în offsaid/ La gran familia Española

Regia: Daniel Sánchez Arévalo

Sinopsis: Ephraim, cel mai mic din cinci frați, îi cere colegei lui Carla, în vârstă tot de zece ani, să se mărite cu el când vor împlini 18 ani. Opt ani mai târziu, cine s-ar fi gândit că Spania va juca finala Cupei mondiale la fotbal în Africa de Sud exact în ziua nunții lor? Ephraim își reunește familia în această zi de catharsis național și, cu întreaga țară paralizată de meci, fiecare membru al familiei se va confrunta cu cea mai importantă provocare a vieții: să se accepte așa cum este.

Urmează-mi vocea/ Come to my voice

Regia: Huseyin Karabey

Sinopsis: Într-un sat kurd din creierii munților, mica Jiyan este îngrijorată că tatăl ei a fost arestat de poliția turcă pe motiv că ar face parte din grupările militare locale. Va fi eliberat numai dacă familia îi predă pușca. Problema este că nu a avut niciodată una! Prin urmare bunica lui Jiyan, Berfé, nu are ce altceva să facă decât să pornească în căutarea unei arme.

Canibal

Regia: Manuel Martín Cuenca

Sinopsis: Carlos este cel mai apreciat croitor din Granda, dar este și un ucigaș ce bântuie în umbre. Nu simte nicio remușcare și nicio vină, până când Nina apare în viața lui. Ea îl va face să înțeleagă adevărata natură a faptelor sale și, pentru prima data, bărbatul va simți dragoste. Cu Olimpia Melinte și Antonio de la Torre.

Premii: Cea mai bună imagine – Premiile Goya 2014, Cea mai bună imagine – San Sebastian 2013.

În mijlocul pustiului alb/ Into the White

Regia: Petter Næss

Sinopsis: Suntem la începutul celui de-Al Doilea Război Mondial, iar deasupra Norvegiei o grea bătălie se dă în înaltul cerului: două avioane, unul britanic, celălalt german, se prăbușesc într-un ținut izolat. Coincidența face ca piloții goniți de gerul năprasnic să caute adăpost în aceeași colibă. Războiul i-a transformat în inamici, dar provocările situației lor îi vor obliga să colaboreze pentru a supraviețui.

Culoarea cameleonului/ The Color of the Chameleon

Regia: Emil Hristow

Sinopsis: Un amestec reușit de comedie și thriller în care un individ misterios ajunge în timpul comunismului să-și creeze propria rețea de informatori din rândul intelectualilor.

With Mum

Regia: Faruk Lončarević

Sinopsis: Sarajevo. Un deceniu după război. Berina, o tânără artistă introvertită, încearcă să-și salveze mama bolnavă de cancer în fază terminală prin ritualuri, magie, speranță.

#Selfie

Regia: Cristina Iacob

Sinopsis: În loc să stea acasă și să învețe pentru Bac, trei proaspăt absolvente de liceu decid să plece la mare și să își termine adolescența în stil rebel. Yasmine, Roxi și Ana sunt hotărâte să se distreze și să uite de responsabilități în ultimele două zile dinainte de examenul maturității, iar asta înseamnă să încalce orice regulă și să facă tot ce le trece prin minte, fără să țină cont de consecințe. Vor libertate, adrenalină și dragoste de-o vară, iar cei trei tineri pe care îi agață la mare par mai mult decât dispuși să le ofere ce doresc.

Câinele Japonez – Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru Debut- TIFF 2014

Regia: Tudor Cristian Jurgiu

Sinopsis: Bătrânul Costache Moldu și-a pierdut soția, casa și agoniseala de-o viață, în urma unei inundații. Întoarcerea neașteptată a fiului său, Ticu, din Japonia, alături de soție și băiat, îi va pune pe amândoi în situația în care trebuie să reînvețe să comunice, să redevină o familie. Costache învață să devină un bunic adevărat pentru nepotul lui de șapte ani, iar Ticu repară greșelile trecutului. Un film delicat și tandru despre reconciliere familială. Cu Victor Rebengiuc și Șerban Pavlu.

București, unde ești?

Regia: Vlad Petri

Sinopsis: La 23 de ani de la Revoluție, românii se întorc pe străzile Bucureștiului, recucerind spațiul public. Regizorul le urmărește poveștile pe parcursul unui an de zile, de la primele zile ale protestelor până în zilele referendumului pentru demiterea președintelui. Un film despre oameni în același timp impulsivi și curajoși, pierduți și devastați. Și despre o revoluție care devine o absurditate tragică.

Domnișoara Christina

Regia: Alexandru Maftei

Sinopsis: Ecranizare a binecunoscutei nuvele "Domnișoara Christina" de Mircea Eliade. Prins între dragostea imposibilă de dincolo de moarte a Domnișoarei Christina și cea pământeană pentru Sanda, logodnica lui, tânărul Egor luptă pe tărâmul alunecos dintre vis și realitate. Va reuși el să-și salveze iubita și sufletul din această confruntare întunecată?

Sunt o babă comunistă

Regia: Stere Gulea

Sinopsis: Povestea Emiliei, o sexagenară care trăiește în liniște cu soțul ei Țucu într-un orășel de provincie. Cuplul nu mai poate de bucurie când primește un telefon din Canada: fiica lor Alice va veni în vizită împreună cu logodnicul ei american, Alan. Lucrurile nu pot sta mai bine pentru Emilia, care de-abia așteaptă să se bucure de fericirea copiilor. Mai mult, Emilia, celebră în cartier pentru nostalgiile ei comuniste, este rugată să participe la un documentar despre giganticele serbări organizate în comunism cu ocazia zilei de 23 august. Cu: Luminița Gheorghiu, Marian Râlea, Ana Ularu

Love Building

Regia: Iulia Rugină

Sinopsis: Love Building este o tabără dedicată relațiilor destrămate în care 14 cupluri vin să își repare poveștile de dragoste. Dar cei trei traineri care îi asistă au propriile lor probleme, iar lucrurile scapă încet de sub control. În cursa continuă către "și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți" apare o întrebare: "Poți să repari dragostea în 7 zile?"

Intrarea la proiecțiile de filme este liberă. Mai multe detalii despre filme și program găsiți pe

www.tiff.ro și pe pagina de Facebook – www.facebook.com/caravanatiff .

Caravana Filmelor TIFF/ Operation Kino este un proiect organizat de Asociația Pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul programului MEDIA Mundus al Uniunii Europene.

Afis_CaravanaTiFF_General

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.