Un nou parc de joacă modern a fost dat în folosinţă la Fălticeni

Joi, 16 octombrie, preşcolarii de la Grădiniţa cu Program Normal “Voinicelul” din Municipiul Fălticeni au avut bucuria de a participa la inaugurarea noului parc de joacă amenajat în curtea instituţiei de învăţământ. La inuagurarea noului spaţiu de joacă au fost prezenţi primarul Cătălin Coman, consilierul local Laurenţiu Tomescu, Paul Buhlea, membru al Consiliului de Adminstraţie al grădiniţei, directorii centrelor bugetare pentru învăţământ preşcolar, educatoarele pensionare care şi-au adus un aport însemnat la prestigiul de care se bucură în urbea de pe Şomuz această unitate de învăţământ, părinţi şi bunici ai preşcolarilor.

„Este o realizare mare, se împlineşte un mare vis pe care l-am avut de mulţi ani, acela de a avea în curtea grădiniţei un parc de joacă modern, care corespunde standardelor în vigoare şi care nu prezintă nici un pericol pentru copii. Ideea realizării acestui parc aparţine primarului Cătălin Coman iar investiţia a fost finanţată din bugetul Consiliului Local. În numele beneficiarilor direcţi, copiii şi a  beneficarilor indirecţi, părinţii, bunicii şi chiar noi cadrele didactice, mulţumesc Primăriei şi Consiliului Local al Municipiului şi sperăm într-o colaboare bună în continaure pentru a derula cât mai multe investiţii atât în unitatea noastră cât şi în celelalte unităţi de învăţământ preşcolar”, a precizat profesor Tatiana Pădureţ, coordonator Grădiniţa cu Program Normal “Voinicelul”.

Preoţii Teodor Brădăţan şi Dănuţ Maftei au oficiat slujba de sfinţire a noului loc de joacă şi au stropit cu apă sfinţită grupele şi pe preşcolari pentru ca aceştia să fie păziţi de cele rele, să fie sănătoşi şi s-au rugat la Dumnezeu ca „să le dea minte multă celor mici”.

„Mă bucur că fetiţa mea care învaţă la această grădiniţă îşi poate completa copilăria prin joc şi voie bună. Mulţumim bunului Dumnezeu că în această zi de toamnă am sfinţit acest loc de joacă, domnului primar, doamnelor educatoare, dragilor părinţi şi iubiţilor copii care vin cu bucurie la această grădiniţă şi să ne ajute Dumnezeu să continuăm viaţa prin cei mici”, a precizat preotul Teodor Brădăţan.

Panglica inaugurală a fost tăiată de primarul Cătălin Coman, prof. Tatiana Pădureţ şi prof. Greta – Magda Zetu, directoarea Centrului bugetar pentru grădiniţele cu program normal, momentul festiv fiind marcat şi cu un mic joc de artificii.

„Când ei un lucru nou ţi se spune să îl porţi cu plăcere. Eu vă spun să vă jucaţi cu plăcere, să creşteţi frumoşi şi sănătoşi, să vă ascultaţi părinţii, bunicii şi pe doamnele educatoare, să folosiţi cu pălăcere aceste obiecte de joacă şi să le păstraţi”, a fost mesajul primarului Cătălin Coman către preşcolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.