La Grădiniţa „Dumbrava Minunată” din Fălticeni, a fost inaugurat noul corp de clădire

Joi, 30 octombrie, la Grădiniţa „Dumbrava Minunată” din Fălticeni, a fost inaugurat noul corp de clădire, o cerinţă mai veche în procedura de autorizare şi funcţionare a instituţiei.

Lucrările de construcţie s-au derulat în acest an, finanţarea, în valoare de 300.000 de lei, fiind asigurată din fonduri  ale bugetului local. La această sumă se adaugă fondurile alocate pentru dotări de peste 100.000 de lei.

La festivitatea organizată de conducerea grădiniţei au participat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, primarul Gheorghe Cătălin Coman, deputatul Ioan Stan, directori şi reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ din Fălticeni (grădiniţe, şcoli gimnaziale, colegii), părinţi şi copii, foste cadre didactice la această unitate de învăţământ, în prezent pensionare Elena Baciu, Maria Paşcu, Maria Bocancea, Violeta Cârdei.

După ce preoţii au oficiat slujba de sfinţire, inaugruarea clădirii a fost marcată prin tăierea panglicii tricolore de către primarul Cătălin Coman, deputatul Ioan Stan şi prof. Adriana Sanson, director coordonator al Centrului bugetar al agrădiniţelor cu program prelungit din Fălticeni.

Grădiniţa  „Dumbrava Minunată” are o existenţă de 51 de ani şi deserveşte copiii familiilor care locuiesc în cartierul 2 Grăniceri. În acest an şcolar grădiniţa îşi desfăşoară activitatea cu un număr de 4 grupe (115 preşcolari). Noua extindre este prevăzută cu parter şi etaj şi cuprinde: vestibul, hol, acces pe verticală, oficiu, spălător şi sală de mese (la parter ), sală multifuncţională, hol de acces şi depozitarea material didactic (la etaj). La compartimentarea pe funcţiuni a noului corp de clădire s-a ţinut cont de normativele în vigoare şi s-au respectat fluxurile prevăzute în acestea. Pentru evacuare în caz de incendiu s-a prevăzut o scară exterioară.

„Sunt bucuroasă pentru că astăzi, pentru această unitate s-a împlinit un vis de mult dorit de către cadrele didactice, părinţii şi copiii care învaţă aici. Extinderea grădininiţei cu un spaţiu la parter pentru sală de mese modernă, dotată cu mobilier nou, modern, adaptat la nevoile şi înălţimea copiilor şi o sală multifuncţională la etaj carte asigură un spaţiu de joc şi învăţare pentru copiii, pentru teatru de păpuşi, pentru serbări şi pentru alte evenimente.

Grădiniţa în ultimii ani şi-a deschis porţile către comuinitate, a arătat comunităţii ce se face în grădiniţă, care este progresul copiilor şi importanţa frecventării grădiniţei şi acest lucru s-a întors spre noi, comunitatea fiind atentă la nevoile noastre, la lucrurile pe care noi trebuie să le îmbunătăţim”, ne-a declarat directorul coordonator Adriana Sanson.

Alexia, unul din preşcolarii care se pregăteşte pentru viaţă la această grădiniţă, a transmis un mesaj autorităţilor şi celor care au sprijint realizarea noii investiţii, iar Floarea Manea, prof. coordonator la Grădiniţa „Dumbrava Minunată” a mulţumit oficialităţilor locale şi judeţene pentru că sunt alături de învăţământul preşcolar.

„Iniţial am crezut că realizarea acestui corp este un vis care dispare atunci când te trezeşti. Dar iată că nu a fost aşa, a fost un vis care s-a realizat cu ajutorul oamenilor cu suflet mare, cu dragoste faţă de copii, care s-au aplecat asupra nevoilor noastre. Mulţumesc tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui proeict, util şi pentru generaţiile viitoare de copii”, a spus Floarea Manea.

Lucrările de modernizare vor contiunua şi anul viitor, cu realizarea termosistemului exterior la întreaga clădire.

“Mă bucur că am făcut un lucru necesar. Aici era o situaţie atipică, copiii serveau masa acolo unde se dezbrăcau. Nu este un moft, este o clădire funcţională şi practică. A fost realizată într-un timp foarte scurt. Meritul este al unei echipe, alături de colegii din executiv, de personalul de la grădiniţă, am avut câteva luni de foc, pentru ca lucrările să se desfăşoare conform graficului. Investiţia este destul de mare, aproape 400.000 lei. Din punct de vedere funcţional, la interior toate lucrurile sunt în regulă. Acum, copiii stau într-un spaţiu care respectă toate normele sanitare, de securitate şi de siguranţă, pentru că am luat în calcul toate aspectele, începând cu scara exterioră, fluxurile în ceea ce priveşte circuitul alimentelor, al personalului şi al copiilor. Am făcut un lucru bun, un lucru frumos, pe care îl continuăm anul viitor, cu izolarea termică, pentru a avea o culoare unitară a întregii clădiri. Cred din tot sufletul că investind în învăţământ, de la cei mai mici la cei mai mari, este şansa noastră, a Fălticeniului”, a declarat primarul Gheorghe Cătălin Coman.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.