“Sărbătoarea toamnei” organizată la Grădiniţa “Pinocchio”

Vineri, 31 octombrie, la Grădiniţa cu program prelungit “Pinocchio” din Fălticeni a fost organizată “Sărbătoarea toamnei”. Manifestarea a fost mai mult decât o simpla serbare de gradiniţă, pe lângă ingredientele specifice, scenete dedicate anotimpului toamna în care personaje ca: mărul, gutuia, roşia, greierele, copacul au descris bogăţiile acestui anotimp, recitarea de poezii, interpretarea de cântece şi prezentarea de dansuri tematice, fiecare copil a avut  câte un bostan decorat împreună cu bunicii sau părinţii.

Momentul cu adevărat important pentru preşcolari şi părinţi a fost jurizarea şi premierea celor mai frumoşi bostani şi recompensarea câştigătorilor cu dulciuri şi sucuri.

“Încercăm să obişnuim copii să nu sărbătorească Halloween-ul, să sărbătorească toamna. Am organizat un concurs, “Dovleacul meu e cel mai haios”, în care copiii au personalizat pe bostan bogăţiile toamnei, eroii de desene animate, personaje din poveşti etc.. Premiem copiii pentru acest concurs, apoi în clubul unităţii desăfăşurăm Carnavalul toamnei, un spectacol cu poezii şi cântece despre toamnă şi o scurtă peterecere. În concurs sunt 116 bostani, aproape toţi copiii din grădiniţă participând la această întrecere. Este un concurs de echipă părinte – copil – educatoare, promovăm lucrul în echipă şi aplecarea spre această activitate prin implicarea părinţilor în activităţile educative ale grădiniţei”, ne-a declarat prof. Adriana Samson, director al GPP “Pinocchio”.

Sărbătoarea bucuriei şi a belşugului a fost sărbătorită şi în celelalte unităţi de învăţământ preşcolar din municipiu. Micuţii au avut ocazia să se prindă într-o horă a legumelor, florilor şi fructelor precum şi a altor personaje din poveşti, au realizat din fructe, legume, frunze şi seminţe diverse obiecte şi animăluţe, cum ar fi trandafiri din sfeclă roşie, morcov sau varză, omizi din roşii sau mere, oiţe din conopidă, pinguini din vinete, maşini de curse din ardei, şoricei din cartofi şi castane şi au prezentat scenete al căror conţinut au adus elogiu toamnei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.