Micul as în tenis

Federaţia Română de Tenis a lansat pe 1 octombrie, Programul „Micul as în tenis”, destinat identificării talentelor din sportul alb. Programul este finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului prin Federaţia Română de Tenis (FRT), for care îşi propune să realizeze o bază solidă de selecţie a copiilor şi juniorilor mici pentru obţinerea de performanţe în tenis. FRT pune la dispoziţia cluburilor participante materialele necesare desfăşurării activităţilor în şcoli şi va plăti remunerarea specialistului implicat. De asemenea, pentru fiecare copil atras în acest proiect, în urma selecţiei din şcoli, clubul va fi remunerat.

La acest program participă 20 de cluburi sportive care vor realiza selecţii în 40 de şcoli, ţinta fiind descoperirea în prima etapă a 8.000 de copii cu potenţial în tenisul de câmp. Printre cluburile selectate se numără şi ACS “Nada Florilor” din Fălticeni. Şcolile prinse în programul de selecţie sunt: Şcoala Gimnazială nr. 2 “Ion Irimescu” şi Şcoala Gimnazială nr. 3 “Mihail Sadoveanu”, instituţii din care urmează să fie selectaţi circa 200 de copii cu aptitudini pentru tenisul de câmp.

“Prin programul <Micul as în tennis> am primit de la Federaţia Română de Tenis rachete, mingi, fileu, tuşe şi conuri pentru pregătirea fizică. Până în prezent, în program sunt cuprinşi copii între 6 şi 9 ani, selectaţi din 16 clase de la şcolile gimnaziale <Ion Irimescu> şi <Mihail Sadoveanu>. Sunt foarte mulţi doritori, dar un antrenor poate lucra cu un număr limitat de copii, o grupă nu poate depăşi 10 – 12 copiii.

Deocamdată pregătesc prin acest proiect peste 30 de copiii, la vară vor fi implicaţi mai mulţi pentru că vom putea lucra mai mulţi antrenori pe mai multe terenuri. În această iarnă pregătirea o facem în sala de sport <Gabriel Udişteanu>. Aici desfăşoară antrenamente mai multe secţii de la diferite cluburi sportive, fiind limitaţi la numărul de ore de pregătire alocate, câte două ore pentru fiecare grupă”, ne-a spus Marcel Dascălu, instructor de tenis în cadrul ACS “Nada Florilor”, desemnat de FRT să coordoneze activitatea de selecţie la Fălticeni.

Marcel Dascălu a precizat că rezultatele obţinute la nivel naţional de Secţia de tenis a ACS “Nada Florilor” sunt mulţumitoare, dar speră la rezultate mai bune în anul competiţional viitor. Banii pe care clubul îi va primi din partea FRT vor fi folosiţi pentru deplasările la turneele zonale cu cei mai buni copiii.

Cel mai valoros jucător pregătit de Marcel Dascălu este Vasile Filip, care a câştigat la categoria sa de vârstă, 12 ani,  toate turneele pe Moldova organizate de Federaţia Română de Tenis şi care în prezent se pregăteşte pentru turneul organizat la Roman în luna decembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.