1 Decembrie sărbătorit la Fălticeni

Respectând tradiţia, Primăria Fălticeni în parteneriat cu Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni şi Detaşamentul de Pompieri Fălticeni, au organizat luni, 1 Decembrie, în Piaţa “Nada Florilor”, un eveniment public de Ziua Naţională a Râmâniei.

În jurul orei 13.00, la Monumentul tuturor Eroilor Neamului, după trecerea în revistă de către primarul Gheorghe Cătălin Coman a gărzii de onoare, în prezenţa a câteva sute de fălticeneni, preotul militar Cătălin Simion a oficiat o slujbă de pomenire şi cinstire a memoriei eroilor urmată de depuneri de coroane de flori şi defilarea gărzii de onoare formată din jandarmi şi pompieri. Dacă până acum defilau numai elevii jandarmi şi pompierii militari, în acest an la Fălticeni a defilat şi un pluton de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava.

Au depus coroane de flori: Primăria Fălticeni, Consiliul Judeţean Suceava, Asociaţia Veteranilor de Război – Filiala Fălticeni, Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere, Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava, Detaşamentul pentru Situaţii de Urgenţă Fălticeni, Poliţia Municipiului Fălticeni, Poliţia Locală Fălticeni, partidele politice PSD, PNL, PMP şi PRM, Colegiul Naţional “Nicu Gane” şi Şcoala Gimnazială „Ioan Ciurea”.

Printre cei prezenţi la ceremonialul organizat la Fălticeni s-au numărat Alexandru Rădulescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, deputatul Ioan Stan, directori de instituţii deconcentrate locale şi judeţene, aleşi locali, lideri politici locali, ofiţeri şi subofiţeri pensionari care au lucrat  la instituţiile militare din judeţ şi din ţară, dar şi numeroşi localnici.

Fălticenenii prezenţi la marea sărbătoare a Unirii de la 1 Decembrie, au primit steguleţe tricolore din partea senatorului Ovidiu Donţu şi a deputatului Ioan Stan iar tinerii s-au fotografiat cu veteranii de război.

În încheierea ceremonialului militar, garda de onoare a defilat în aplauzele celor prezenţi.

Manifestările de la Fălticeni dedicate Zilei Naţionale a României au continuat la turnul de apă al fostei Filaturi de in şi cânepă, clădirea cea mai înaltă de la intrarea dinspre Roman în municipiul Fălticeni, unde se află amplasat un steag al României de 264 de metri pătraţi.

Fălticenenii care au ajuns în această locaţie au fost întâmpinaţi de preotul Liviu Mihăilă şi membrii Asociaţiei „Fălticeni Cultural” cu steguleţe tricolore, ceai fierbinte şi vin fiert. Toţi cei prezenţi au cântat imnul naţional al României, au ascultat şi au cîntat cântece patriotice, au dansat Hora Unirii şi au urmărit defilarea elevilor jandarmi de la Şcoala de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni îmbrăcaţi în costume militare de epocă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.