Evenimente S.M.S.J. Fălticeni

La sârşitul săptămânii trecute elevii de la Şcoala de Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni au fost implicaţi în misiuni de reprezentare dar şi în concursuri sportive sau activităţi cultural – recreative.

Misiuni de reprezentare

Luni, 1 decembrie a.c., peste 180 de cadre militare şi elevi jandarmi ai Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni au participat la misiuni de reprezentare organizate în localităţile Iaşi, Suceava, Fălticeni şi Gura Humorului cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a României.

Un fapt inedit în acest an l-a constituit participarea a două plutoane de elevi jandarmi echipaţi în uniforma pe care militarii români au purtat-o în primul şi al doilea Război Mondial.

Festivitate de premiere – „Cupa 1 Decembrie”

Vineri, 28 noiembrie, la sediul Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni s-a desfăşurat festivitatea de premiere a câştigătorilor competiţiei „Cupa 1 Decembrie” desfăşurată în perioada 20.10 -28.11. 2014, în cadrul căreia personalul şcolii şi-a demonstrat abilităţile la următoarele probe: tir, tenis de masă, volei, concurs de patrule, atletism. Pe baza clasamentului individual şi pe echipe, prin cumularea punctelor obţinute de fiecare concurent şi echipă, cupa „Cupa 1 Decembrie” 2014 a revenit batalionului 1 elevi.

Competiţia a fost organizată în colaborare cu Asociaţia Clubul Sportiv „Şomuz” Fălticeni şi Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Suceava.

Recompense

Tot vineri, 28 noiembrie, au fost înaintaţi în gradul următor 3 ofiţeri, 2 maiştri militari şi 7 subofiţeri. De asemenea, 13 ofiţeri şi 11 subofiţeri au fost recompensaţi cu „mulţumiri” şi „felicitări” pentru activitatea desfăşurată. Pentru rezultatele la învăţătură şi comportamentul exemplar, 25 de elevi jandarmi au fost recompensaţi cu fotografierea lângă Drapelul de luptă al şcolii (6 elevi) şi cu evidenţierea în faţa colegilor (19 elevi).

„Balul Bobocilor”

Joi, 27 noiembrie, începând cu ora 18.00, la Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” s-a desfăşurat a patra ediţie a Balului Bobocilor organizată de elevii jandarmi din anul al II-lea.

Invitaţii speciali ai serii au fost Sorin Grigore, absolvent al şcolii militare din Fălticeni, Andrei Ceobanu şi trupa Kalypso.

Titlul de „miss” a fost câştigat de eleva Alexandra-Maria Cojocaru din clasa 103, iar cel de „mister” de către elevul Bogdan Ioan Şaitoş din clasa 104.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.