Copii nou-născuţi în familii nevoiaşe sau părăsiţi în maternitate merită atenţia noastră

Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni şi Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni a răspuns invitaţiei Confederaţiei Asociaţiilor Studenţilor Români de pe Mapamond (G.C.R.S.), ONG ce își are originie în Malmo,Suedia, prin participarea la competiţia umanitară “Mişcarea dă speranţă”. În perioada 1-14 decembrie 2014, voluntari G.C.R.S din ţară organizează competiţii sportive care au scop caritabil, la care sunt invitați să ia parte atât elevi, cât și profesori. Fiecare participant este încurajat să doneze o sumă de bani, în funcţie de posiblităţi, iar banii adunaţi sunt folosiţi pentru a cumpăra alimente, hăinuţe, pampers sau alte obiecte necesare unor copii nou-născuţi în familii nevoiaşe sau părăsiţi în maternitate.

Câteva sute de elevi şi cadre didactice de la cele două colegii au participat vineri, 5 decembrie, la competiţiile de volei, baschet, tenis de masă, organizate în cadrul campaniei „Mişcarea dă speranţă”. Banii adunaţi au fost folosiţi sâmbătă, chiar în ziua de Moş Nicolae pentru a cumpăra produse necesare noilor născuţi şi care a fost donate la maternitatea din Fălticeni.

„Aceasta a fost o primă  activitate care şi-a propus să ajute mai multe familii care au copiii născuţi şi au o situaţie financiară precară.

Prima, care a avut loc vineri, s-a bazat pe competiţii sportive în care au fost implicate Colegiul Naţional „Nicu Gane” şi Celgiul Tehmic „Mihai Băcescu” şi în care s-au strâns fonduri de aproximativ 950 de lei din biltetele de acces la competiţii şi din donaţii.

În a doua etapă am mers la Maternitatea Fălticeni unde am stabilit cazurile care necesită ajutorul nostru şi am aflat care sunt produsele de care au nevoie aceşti copii, după care am mers şi am cumpărat produsele şi le-am predat la maternitate pentru a aduce un strop de fericire pentru copiii mici care  aveau nevoie de ajutorul nostru.

Am ajutat cazuri diverse: o femeie singură, care a născut recent şi este într-o situaţie materailă precră şi fără locuinţă, un al doilea caz în care a fost vorba despre un tată care îşi creşte singur copilul nou născut, situație priciunită de moartea soției, iar în al treilea caz am avut în vedere o familie cu doi gemeni care locuişte în condiții greu de imaginat. Adiacent, am putut ajuta și alte femei cu posibilități financiare reduse de la maternitate. S-au cumpărat pampers, lapte praf, dar şi alte produs necesare copilului.

Iniţiativa a pornit de la nivel naţional,  G.C.R.S. a propus proeictul iar noi l-am adaptat la necesităţile localităţii”, ne-a precizat Cătălin Andrei Tofan, ambasador adjunct de localitate în cadrul G.C.R.S..

La Colegiul Naţional „Nicu Gane” proiectul a fost implementat de ambasadorul pe colegiu Darius Caliniuc, având ca partener Consiliul Elevilor în persoana lui Dimitrie Cielecki. Pentru organizare și promovare s-au implicat și ambasadorii adjuncți de liceu G.C.R.S Alexandra Pavăl și Alexandra Diaconița alături de Bogdan Florea. Activitățile desfășurate de cele două ambasade de liceu au fost coordonate de Bogdan Ivaș, Andrei Tofan și Isabela Maria, reprezentanții ONG-ului la nivelul orașului Fălticeni.

„Pentru următoarele proiecte ce vor fi desfășurate, primul chiar în luna ianuarie, sperăm și la sprijinul Colegiului „Vasile Lovinescu”, unde avem în vedere înființarea unei ambasade”, ne-a menționat Bogdan Ivaș, ambasador GCRS pe municipiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.