Ultramaraton, 181 km, Radauti-Iasi

Suceveanul Ioan Alexandru Strugariu, în vârstă de 28 de ani, un cunoscut promotor al voluntariatului prin sport, a alergat joi şi vineri pe distanţa Rădăuţi –Iaşi, Ultramaratonul a avut ca scop strângerea de fonduri pentru copiii abandonaţi, mamele tinere abandonate, copiii săraci fără casă, care locuiesc în complexul Valea Plopului, din judeţul Prahova. La Valea Plopului se află peste 350 de copii din familii cu mari pro­bleme sociale, copii abandonaţi în spitale cu deficienţe, în curs de recuperare prin plasare în mediul familial, copii ai străzii, tineri alungaţi din orfelinate după împlinirea vârstei de 18 ani şi care au găsit o familie în micul „sat“ al asociaţiei Pro Vita.

„Sunt un om normal care, de aproximativ trei ani, a des­coperit cum poate să aducă o schimbare în bine, prin interme­diul dorinţei sale de a se au­todepăşi. Din acel moment am început să alerg distanţe din ce în ce mai lungi pentru cauze cu adevărat importante. După câteva semimaratoane, maratoane şi ultramaratoane am ajuns aici, la distanţa de 181 km, însă eu sunt cel mai puţin important în acest joc al distanţelor. Eu alerg cu gândul că trebuie să ajung la capăt, indiferent unde va fi acesta. Cauza este mai importantă, pentru că la Valea Plopului şi la Valea Screzii, din durerea unora şi din iubirea altora s-a născut o lume mai puternică decât celelalte”, a declarat Ioan Strugariu.

Alergarea a început, joi, la ora 12, din Rădăuţi. După o primă oprire la Suceava, seara, sportivul a poposit timp de câteva minute în parcarea din zona Magazinului “Nada Florilor” din Fălticeni.

În Fălticeni sportivul a fost însoţit în alergare şi de câţiva elevi de la Colegiul Naţional “Nicu Gane”, Ana Maria Cotun, Miruna Trifan şi Iustin Buculei. Tot în urbea de pe Şomuz au avut parte şi de o surpriză din partea Căminului de copii de la Valea Plopului.  Fiul părintelui care se ocupă de copiii de acolo şi unul dintre aceştia s-au alăturat alergătorilor de la Fălticeni.

“Nu căutam atleţi, sportivi – căutăm oameni care doresc să alerge pentru o cauză care poate fi susţinută numai „impreuna”. Nu conteaza distanţa pe care alergaţi, ci contează să vă am alături. Maine, in mine, se vor bate doua senzatii: durerea provocata de alergarea in sine si bucuria de a va avea alaturi. Cu singuranta datorita voua voi merge mai departe! ”, a precizat Ioan Alexandru Strugariu.

La ora 21, Strugariu a ajuns la Drăguşeni, după 75 de kilometri alergaţi pe teritoriul judeţului Suceava, şi a continuat alergarea pe teritoriul judeţului Iaşi. Până la Iaşi maratonistul sucevean s-a întâlnit vineri cu susţinătorii din Paşcani, Târgu Frumos, Podu Iloaiei, Leţcani, Valea Lupului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.