Voleibaliştii de la CSŞ „Nicu Gane”, vicecampionii României

Campionatul Naţional de Volei, divizia „Speranţe”

Echipa de volei a CSŞ „Nicu Gane” este pentru încă un an vicecampioana României la nivelul diviziei „Speranţe”. Duminică, 10 mai, în finala naţională a Campionatului Naţional de Volei, divizia „Speranţe”, găzduită de Sala Sporturilor din Dej, campioana în exerciţiu, LAPI Dej, a învins cu 3-0 echipa din Fălticeni (pe seturi 25-19 / 25-23 / 25-11). Este primul meci pierdut de fălticeneni în ediţia din acest an a campionatului.

La competiţia de la Dej au participat cele mai bune 8 echipe de volei „Speranţe” din întreaga ţară: CSŞ Botoşani, CTF „Mihai I” Bucureşti, CVM „Tomis” Constanţa, CNNT Craiova, CSŞ LAPI Dej, CSŞ „Nicu Gane” Fălticeni, CSŞ „A. Vlahuţă” Râmnicu Sărat şi CSŞ Zalău, care au fost împărţite în două grupe, cele mai bune două formaţii din grupă calificându-se în fazele superioare ale turneului final.

Parcursul fălticenenilor pregătiţi de prof. Marius Stan până în finală a fost unul lung şi presărat cu emoţii. Pentru a ajunge în finala de la Dej, voleibaliştii de la „Nicu Gane” au trecut fără greşeală de faza I a competiţiei, desfăşurată în perioada noiembrie 2014 – ianuarie 2015. În urma întâlnirii cu echipele LPS CSŞ Suceava, LPS VCM Piatra Neamţ, CSŞ Botoşani fălticenenii s-au clasat pe primul loc în Seria A.

În faza a II-a, desfăşurată în perioada 4-5 aprilie 2015, echipa din Fălticeni a obţinut calificarea în faza finală după ce a ocupat primul loc în grupă cu trei meciuri câştigate din trei partide disputate cu CSŞ „Alexandru Vlahuţă” Râmnicu Sărat, LPS CSŞ Suceava, CSŞ Buzău.

La turneul final de săptămâna trecută, CSŞ Nicu Gane a trecut în grupă de CNNT Craiova (3-0, pe 6 mai), CVM Tomis Constanţa (3-0, pe 7 mai) şi CSŞ Botoşani (3-1, pe 8 mai) şi de CTF „Mihai I” Bucureşti (scor 3-1) în semifinala de pe 9 mai.

În marea finală disputată duminică, 10 mai, de la ora 12, CSŞ „Nicu Gane” Fălticeni a întâlnit CSŞ LAPI Dej, o reeditare a finalei de anul trecut, dar de această dată formaţia din Dej a jucat pe teren propriu, având un puternic susţinător, publicul. Dejenii au controlat jocul în primul set pe care şi l-au adjudecat cu 25-19, în al doilea set fălticenenii au condus, la un moment dat, cu 21-12, însă gazdele au reuşit să revină pe tabela de scor şi au câştigat cu 25-23. După acest episod, fălticenenii nu s-au mai putut concentra şi au fost nevoiţi să se recunoască învinşi cu 25-11.

În finala pentru locurile 3-4, CTF „Mihai I” Bucureşti a învins cu 3-0 pe CSŞ Botoşani.

„Este un rezultat bun pentru echipa noastră în condiţiile în care am jucat finala competiţiei în faţa unei echipe puternice care reprezintă un centru de excelenţă în voleiul românesc”, a declarat antrenorul Marius Stan.

Jucătorii care au realizat această performanţă sub conducerea antrenorului Marius Stan sunt: David Miron – căpitan de echipă, Gabriel Monga, Adrian Holotă, Gabriel Albu, Denis Irimescu, Răzvan Dănilă, Rirhard Vrabie, Vasilis Simos, Cătălin Ţăranu, Fabian Todică, Silviu Ionaş, Alexandru Viziteu.

Miercuri, 13 mai, la Râmnicu Sărat, a început finala naţională a Campionatului naţional de volei, divizia cadeţi. În prima grupă, voleibaliştii de la CSŞ „Nicu Gane”, pregătiţi de antrenorul Marius Stan, vor întâlni pe CS „Dinamo” Bucureşti, LPS „Bihorul” Oradea şi CSŞ LAPI Dej. În grupa a doua se vor întâlni echipele CNNT Craiova, CTF „Mihai I” Bucureşti, CSŞ Viitorul Cluj, CSŞ 2 Baia Mare.

Falticeni-css-nicu-gane-falticeni sperante si antrenorul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.