Tenis 10

În week-end a avut loc la Iaşi o noua etapă din campionatul de tenis desfăşurat sub egida Federaţiei Române de Tenis şi a Federaţiei Internaţionale de Tenis, intitulat „Tenis 10“, competiţie rezervată juniorilor de până la 10 ani. Sub denumirea de „Cupa Bucuriei“, competiţia considerată cel mai puternic turneu pentru copii din cadrul competiţiei Tenis10, a reuşit să adune cei mai buni 20 de jucători din toată zona Moldovei cu vârste cuprinse între 5 şi 10 ani. Pe terenurile de tenis ale Clubului Sportiv „Leo”, unul din „Cupa Bucuriei” s-au desfăşurat meciuri la categoriile portocaliu (copii cu vârsta până la 9 ani) şi verde (copii cu vârsta până la 10 ani).

Clubul ACS „Nada Florilor” Fălticeni a fost reprezentat la „Cupa Bucuriei” de la Iaşi de Ilinca Anton la categoria portocaliu şi Shara Guşă la categoria verde. Deşi au jucat foarte bine, fetele antrenate de Marcel Dascălu nu au reuşit să treacă de tenismenii ieşeni de la Clubul Sportiv „Leo”, Ilinca Anton ratând câştigarea finalei de la categoria portocaliu şi fiind astfel nevoită să se mulţumească cu medalia de argint.

„A fost un turneu atipic pentru noi pentru că s-a jucat pe zgură, suprafaţă pe care copiii noştri nu o cunosc decât din competiţii, deoarece noi ne antrenăm doar pe bitum sau în sală. Atât Ilinca, cât şi Shara s-au dăruit exemplar, câştigând ambele grupele în care au jucat. Neşansa a făcut să nu ne întoarcem acasă cu două medalii, Shara pierzând meciul eliminatoriu ce i-ar fi putut aduce o nouă medalie. De partea cealaltă, Ilinca, deşi a jucat pe un teren mai mic decât este obişnuită la antrenamente a ajuns în finală după câteva meciuri în care a jucat spectaculos, fiind desemnată şi cel mai tehnic jucător de tenis la categoria portocaliu. Doresc să-i mulţumesc inimosului sponsor Grigore Florea – SC Raitar SRL, fără de ajutorul căruia am fi mai săraci cu această medalie de argint muncită într-unul dintre cele mai puternice turnee pentru copii din Moldova”, ne-a declarat instructorul Marcel Dascălu.

„Tenis 10“ este o competiţie naţională în care se pune accentul pe participare, pe angrenarea în competiţie, pe învăţarea şi respectarea regulilor, a adversarului şi pe bucuria de a concura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.