OMAGIEM TRECUTUL, CINSTIM PREZENTUL ŞI AVEM GRIJĂ DE VIITOR!

Ziua de 21 mai i-a adus pe elevii Școlii Gimnaziale  ,,Al. I. Cuza” în fața unei mari provocări:   conştientizarea importanței colectării selective. În cadrul concursului „Participă activ… colectează selectiv”, inițiat de  către Primăria Municipiului Fălticeni în parteneriat cu GOSCOM SA Fălticeni şi ECO-ROM AMBALAJE, elevii clasei a VII-a A, îndrumaţi de  doamna dirigintă Tocănel Alexandra și având  sprijinul reprezentanților Primăriei Fălticeni, au desfășurat o activitate de promovare a colectării selective în rândul cetățenilor fălticeneni.

Elevii școlii au explicat oamenilor  importanța ideii şi a actului  colectării selective, au împărțit flyere care să îi informeze și zâmbete care să-i încurajeze pe cei din jur spre a acționa. Activitatea a reprezentat un adevărat  imbold la adresa populației în vederea colectării separate a deșeurilor, și totodată, o excelentă ocazie oferită elevilor de a pleda în favoarea unei cauze nobile și de a participa activ  la  soluționarea unor probleme.

Concursul inițiat de municipalitate reprezintă una din acţiunile derulate în cadrul competiţiei naţionale „Oraşul Reciclării 2015”. Primăria Fălticeni şi-a asumat participarea  la  această competiţie, alături de alte 45 de municipalităţi din România, pentru a-i îndemna pe fălticeneni  să colecteze  separat  deşeurile de ambalaje.

 

În același timp, această zi ne-a adus ocazia de a-i comemora pe eroii români.  Manifestările desfăşurate cu prilejul Zilei Eroilor au fost organizate de  către Primăria Municipiului  Fălticeni în colaborare cu Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi ,,Petru Rareş” Fălticeni, Detaşamentul de Pompieri  Fălticeni şi Parohia ,,Grădini″.

La Monumentul Eroilor din Piaţa ,,Nada Florilor” a fost oficiat serviciul religios de către preotul militar Cătălin Simion şi au fost pomeniţi toţi veteranii de război din Fălticeni. După intonarea Imnului Naţional al României, în acordurile „Imnului eroilor”, au depus coroane de flori oficiali ai orașului Fălticeni și ai județului Suceava, dar şi ceilalţi participanţi.

Elevi şi cadre didactice reprezentanţi ai Școlii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza”,    ne­am alăturat cu bucurie  celor prezenţi  şi  într­o atmosferă  marcată de un adânc respect, am depus o coroană de flori, gest simbolic pentru  curajul eroilor neamului.

Astfel, ziua de 21 mai  a adus împreună  trecut, prezent şi viitor, circumstanţe  marcate  prin activităţi  diferite, dar la fel de interesante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.