„Terapia 3C”, un ajutor pentru copiii cu autism de la Grădiniţa Specială din Fălticeni

Luni, 8 iunie la Grădiniţa Specială din Fălticeni va avea loc workshop-ului „Terapia 3C”. Terapia 3C este o metodă de recuperare dezvoltată de antrenorul de arte marţiale Paul Cojocaru şi porneşte de la ideea optimistă că în fiecare copil autist există în stare latentă potenţialul unui copil tipic. Terapia 3C este o alternativă, o noua metodă de a trezi la viaţă acest potenţial, de a reda copilul autist lumii normale sau cel puţin de a-l aduce cât mai aproape de aceasta. Terapia nu se află în contradicţie cu niciuna din terapiile utilizate în prezent în tratarea autismului.

Paul Cojocaru, lucrează voluntar de şase ani cu copiii autişti, şi a patentat programul fizic prin care micuţii pot fi recuperaţi. Tratamentul, bazat pe exerciţii fizice, cu efecte importante asupra psihicului, va fi „exportat“ luni de Paul Cojocaru, care va fi prezent la Fălticeni, părinţilor dar şi voluntari din judeţ care doresc să-i ajute pe micuţii cu autism.

„Este un curs de iniţiere. Toţi participanţii (părinţi, terapeuţi) vor primi certicat de iniţiere şi vor avea dreptul să practice aceasta terapie. Pentru înscrieri la acest workshop ne puteţi contacta la numărul de telefon 0740041444”, ne-a informat prof. Cristina Lemni.

Terapia 3C şi-a primit numele de la cele trei concepte cheie pe care îşi bazează funcţionarea: conştientizarea, coordonarea şi concentrarea, care sunt interdependente. Ordinea în care apar ar fi teoretic cea de mai sus: de la conştientizare prin concentrare spre coordonare dar în practică, sunt greu de distins una de alta, apărând de cele mai multe ori simultan.

Încă de la naştere, copilul devine conştient prin mişcare de propriul corp, apoi de persoana lui şi de contextul în care se mişcă. La copiii autişti, conştientizarea – atat a propriului corp şi a mişcărilor sale cât mai ales a contextului, a mediului, a „celorlalţi” – este în permanenţă sufocată de avalanşă de informaţii senzoriale pe care creierul nu reuşeşte să le proceseze în timp util.

Trapia 3C – Conştientizare Concentrare Coordonare este marcă înregistrată fiind prima terapie psihomotorie pentru persoane cu autism, inventată de un român şi înregistrată ca atare, la nivel mondial.  Pentru părinţii copiilor care suferă de autism, vestea este extraordinară pentru că pot învăţa ei înşişi terapia care le sporeşte copiilor autonomia.

Falticeni-terapia-3c1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.