Concursul Interjudeţean de orientare sportiv – turistică Cupa “Dumbrava Minunată”

Municipiul Fălticeni şi comuna Forăşti au găzduit în perioada 9 – 11 octombrie, cea de-a III –a ediţie a Concursului Interjudeţean de orientare sportiv – turistică Cupa “Dumbrava Minunată”.

Vineri a avut şedinţa tehnică, sâmbătă având loc prima etapă de concurs în pădurea “Focşa” din satul Roşiori, comuna Forăşti. A doua etapă s-a desfăşurat duminică, pe o ploaie rece şi la trei grade Celsius, în interiorul municipiului Fălticeni, pe trasee care au variat ca distanţă între 2 şi 4 kilometri şi ca dificultate, în funcţie de categoria de vârstă. Cei peste 60 de participanţi au parcurs traseele orientându-se cu ajutorul busolei şi a hărţilor, trecerea prin punctele obligatorii fiind înregistrată electronic.

Concursul Interjudeţean de orientare sportiv – turistică “Dumbrava Minunată” are un caracter aplicativ şi are ca scop cunoaşterea, înţelegerea şi aplicarea în regim de concurs a principiilor care stau la baza activităţii de orientare turistică şi sportivă, dezvoltarea capacităţii de comunicare, dezvoltarea capacităţii de explorare şi investigare.

“Am reuşit să organizăm acest concurs cu sprijinul Primăriei Fălticeni, Colegiului <Vasile Lovinescu> care ne-a asigurat cazarea şi masa pentru participanţi şi a Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport care a asigurat cupele şi medaliile pentru festivitatea de premiere. La concurs şi-au anunţat participarea 15 echipaje dar au ajuns doar 13. S-au evidenţiat Clubul Sportiv “Victoria” Braşov, Cluburile Copiilor din Agnita – Sibiu şi Fălticeni, Palatele Copiilor din Iaşi, Botoşani, Suceava, Liceul Tehnologic din Miroslava, judeţul Iaşi, Liceul Teoretic “Ion Creangă” din Pipirig – Neamţ şi Şcolile Gimnaziale din Poiana Stampei, Vadu Moldovei.

Pentru tot ceea ce a însemnat logistica organizării acestui concurs, aparatura electronică de cronometraj,i verificare a trecerii şi softul aferent, am fost ajutaţi de Clubul Copiilor din Câmpulung Moldovenesc, fiind singura instituţie din judeţ care dispune de aşa ceva. Din partea Federaţiei  Române de Orientare a participat arbitru F.R.O., ing. Florin Patraş, care a tipărit hărţile pentru orientare atât în zona  urbană cât şi în pădure.

Concursul din pădurea Focşa s-a desfăşurat în cele mai bune condiţii, vremea a ţinut cu noi, a fost distracţie pentru copii şi griji pentru noi atunci când nu ajungeau la timp, dar  totul s-a desfăşurat fără evenimente nedorite. Etapa de duminică a fost una de sprint pe distanţă scurtă, s-a desfăşurat pe ploaie, în oraş. Dorinţa copiilor de a câştiga ne-a făcut să uităm de frig. Pentru stabilirea câştigătorilor la cele 9 categorii de vârstă, fete şi băieţi, s-au cumulat rezultatele de la cele două etape”, ne-a spus prof. Dan Beraru, coordonator al Cercului de orientare turistică de la Clubul Copiilor Fălticeni

Rezultate Concursul Interjudeţean de Orientare Turistică Cupa “Dumbrava Minunată”

În urma cumulării rezultatelor celor două probe, a rezultat următoarul clasament pe echipaje:

Locul I – Palatul Copiilor Botoşani;

Locul al II – lea – Palatul Copiilor Iaşi;

Locul al III – lea – Clubul Copiilor Agnita, jud. Sibiu; Clubul Copiilor Victoria, jud. Braşov; Clubul Copiilor Fălticeni 1;

Menţiunea 1 – Şcoala Gimnazială nr. 2 Vadu Moldovei, jud. Suceava;

Menţiunea 2 – Liceul Tehnologic Miroslava, jud. Iaşi; Şcoala Gimnazială Poiana Stampei, jud. Suceava; Şcoala Gimnazială nr. 1 Vadu Moldovei, jud. Suceava;

Menţiunea 3 – Clubul Copiilor Fălticeni 2; Clubul Copiilor Câmpulung Moldovenesc;

Menţiunea 4 – Liceul Tehnologic “Ion Creangă” Pipirig, jud. Neamţ; Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava.

Elevii câştigători, diferenţiaţi pe categorii de vârstă şi sex, (Masculin 10, 12 , 14, 16, 18 şi Feminin 12, 14, 16, 18) au primit din partea Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport a Judeţului Suceava medalii şi cupe, iar din partea organizatorilor au primit diplome. Toţi participanţii au primit  reviste cu tematică geografică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.