Astazi sarbatorim toamna

La Grădiniţa cu Program Prelungit “Pinocchio” din municipiul Fălticeni s-a desfăşurat ieri o nouă activitate în cadrul proiectului educaţional „Educăm împreună”, proiect care este bazat pe educarea copiilor în spiritul realelor valori umane. Cu această ocazie a avut loc expoziţia cu lucrările realizate în cadrul concursului „Talente la ornamente”, o sărbătoare a bucuriei şi a preţuirii bogăţiilor toamnei.

Împreună cu părinţii şi educatoarele, preşcolarii au adus un elogiu toamnei realizând decoraţiuni de sezon folosind legume, fructe, flori, seminţe şi bostani. Mere, pere, lămâi, kivi, portocale, struguri, dovlecei, vinete, ardei, cartofi, conopidă, broccoli, ceapă roşie, frunze în culori diferite, etc. au fost pictate, sculptate, li s-au dăugat luciu, sclipici, paiete şi mărgele şi au devenit zâne, papusi, usuleţi, buburuze, maşinute, bărcuţe, oameni de zapadă, lupi, arici, vulpi, ceasuri, globuri, frunze mozaic, copăcei, rame foto, coroniţe, etc.. Din câte am aflat de la doamnele educatoare, cel mai mult s-a muncit la mini-machetele tematice.

“Astăzi sărbătorim toamna pentru că s-au finalizat  proiectele tematice din curiculum preşcolar despre anotimpul toamna. Am dorit să împodobim această zână, care este toamna, cu roadele ei. Am hotărât ca să facem din roadele toamnei ornamente, să transformăm legume, fructe, flori, materiale din natură în anumite obiecte. Copiii împreună cu părinţii şi cu doamnele educatoare au organizat ateliere de lucru şi au transformat aceste bogăţii ale toamnei în produsele expiuse. Acest concurs <Talente la ornamente>, organizat la nivelul grădiniţelor cu program prelungit din municipiul Fălticeni, face parte dintr-un poriect judeţean educaţional, <Educăm împreună> în cadrul căruia organizăm diverse activităţi împreună cu părinţii şi copiii.

După minivacanţa preşcolarilor de la începutul lunii noiembrie va începe concursul de creaţie a ornamentelor pentru sărbătorile de iarnă, urmat de lansarea proiectelor educaţionale organizate în acest an”, ne-a declarat prof. Adriana Samson, directorul Centrului Bugetar pentru Grădiniţele cu Program Prelungit.

La finalul concursului fiecare copil a fost recompensat cu o diplomă, reviste şi dulciuri. Părinţii s-au declarat foarte mulţumiţi de felul în care educatoarele i-au învăţat pe prichindei să se bucure de toamnă, de roadele ei, să lucreze în echipă şi să fie competitivi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.