Camionul de Terapie Intensivă mobilă a ajuns la Suceava

 

Omul de afaceri Ştefan Mandachi a reuşit să strângă nu mai puţin de 1,4 milioane de euro în campania umanitară pentru a sprijini spitalele din judeţ şi eforturile pentru combaterea noului coronavirus. Ştefan Mandachi a precizat că toţi banii strânşi în cadrul acestei campanii, prin scoaterea la vânzare a fiecărui centimetru din primul metru de autostradă pe care l-a construit în Moldova, la ieşire din Suceava, sunt gestionaţi prin Crucea Roşie. Ştefan Mandachi a spus că pe lângă ajutoarele trimise deja la mai multe spitale din judeţ, constând în echipamente şi materiale de protecţie, din banii strânşi din donaţii a fost comandat un camion mobil pentru terapie intensivă, asamblat la o companie specializată din Turcia.

Unitatea mobilă este dotată cu 12 paturi de terapie intensivă și a fost achiziționată cu sprijinul Unilever, care a donat 320.000 de euro în cadrul campaniei „1 cm de fapte”, derulată de Ștefan Mandachi în parteneriat cu filiala Suceava de Cruce Roșie.

„Camionul de terapie intensivă mobilă a ajuns fix la locul de unde s-a născut: la PRIMUL METRU DE AUTOSTRADĂ. Fără acest petec de asfalt, camionul nu ar fi existat niciodată, dar mai ales fără sprijinul masiv al oamenilor care ne-au ajutat donând bani. Mulți bani! M-am zbătut mult ca să fie scris fiecare nume al donatorilor pe camion și arată impecabil, ceea ce este foarte corect pentru toți cei implicați.

Camionul a fost adus din Turcia și nu a avut niciun traseu prestabilit.. Deocamdată este în proprietatea Crucea Roșie și trebuiesc întocmite câteva acte ca să îl putem dona spitalului. Până se semnează toate actele de donație și se încheie toate procedurile, ar mai fi nevoie de câteva zile. Oricum nu poate funcționa bătând din palme, mai sunt echipamente care urmează să vină și instalații de conectat. E bine și peste câteva zile având în vedere că dacă nu ne grăbeam noi ca niște nebuni, putea ajunge în luna iulie. Deci am fost rapizi.

În acest timp, toți donatorii pot să verifice ce-am făcut cu banii din donații dacă se deplasează la Primul metru de autostradă. E un act de respect pentru toți cei care au contribuit la această achiziție.

Mai sunt unii bătuți în cap care se întreabă în prostia lor ce caută camionul la Primul metru de autostradă. Răspunsul e simplu: până rezolvăm toate procedurile, oamenii care l-au cumpărat (nu eu) pot să vadă pe ce au dat banii. Aici este certificatul lui de naștere.

Mulțumesc încă o dată tuturor!”, precizează omul de afaceri Ştefan Mandachi pe pagina sa de facebook

Astăzi la ora 14:00 se încheie oficial campania 1cm.ro cu o conferință de presă, oragnizată la primul metru de autostradă din Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.