Mitropolitul Moldovei și Bucovinei va oficia sâmbătă, 27 iunie,  slujba parastasului de 40 de zile pentru IPS Pimen Suceveanul

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a anunțat, joi, că slujba Parastasului de 40 de zile pentru Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Pimen se va desfășura sâmbătă.

„Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și Locțiitor de Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, sâmbătă, 27 iunie 2020 se va săvârși Pomenirea la 40 de zile pentru Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Pimen”, se arată într-un comuncat de presă.

Programul va fi următorul:

Ora 08:00 -Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie va fi săvârșită de un sobor de arhierei, preoți și diaconi, sub protia Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan.

Ora 10:00 – Slujba Parastasului pentru Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Pimen.

Ora 12:00 -Trisaghion, săvârșit la mormântul Părintelui Arhiepiscop Pimen de la Mănăstirea Sihăstria Putnei.

„Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească cu drepții pe Părintele nostru Arhiepiscop Pimen.Veșnică lui pomenire din neam în neam”, transmite Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Tot pe 27 iunie 2020 va fi „Zi de doliu” în Municipiul Suceava, în memoria Înaltpreasfințitului PIMEN – Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

ÎPS Pimen a fost Păstorul Sfintei Biserici Ortodoxe din Suceava și Bucovina timp de 30 de ani, dedicându-și viața Sfintei Biserici, tradițiilor și obiceiurilor străvechi, culturii etc.. Sufletul i-a fost cucerit de credința și simplitatea bucovinenilor și a luptat ca să păstreze intact aceste locuri și oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.