Pe 24 iunie, pe strazile municipiului Suceava, procesiune cu moaştele  Sfântului Ioan cel Nou

Marţi, 23 iunie, moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava au fost scoase din Biserica Sf. Gheorghe, acolo unde sălășluiesc peste an, și depuse în baldachinul din curtea mănăstirii prin care s-a creat un circuit prin care credincioșii sunt îndrumați în drumul lor spre închinăciune la Sfintele Moaște. Timp de două zile credincioșii se pot închina la Moaștele Sfântului Ioan cel Nou, într-un circuit pentru evitarea aglomerării și păstrarea distanței dintre credincioși. Marţi, în jurul orei 18.00, va avea loc Slujba de Priveghere în curtea mănăstirii, unde sunt așteptați pelerinii veniți de pretutindeni să se închine la Sfintele Moaște

Miercuri dimineața, în ziua marii sărbători a Sfântului Ioan cel Nou, denumită popular și a ”Sânzienelor”, pe scena amenajată deja în curtea mănăstirii se va face Sf. Maslu, aghiasma, se va citi Acatistul Sf. Ioan Botezătorul, urmat de Acatistul Sf. Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava după care va  urma Sfânta Liturghie, la care vor participa, alături de Înaltpreasfinția Sa Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și Sfinția Sa Părintele Vicar Damaschin Dorneanul, înalți ierarhi ai bisericii și invitați din alte Arhiepiscopii ale țării.

La orele prânzului, racla cu moaștele Sfântului Mare Mucenic Sf. Ioan cel Nou va fi purtată, anul acesta, pe străzile Sucevei, într-un convoi de maşini, pe care le vor aștepta pe marginea drumului, păstrând distanța fizică de 1,5 metri fără să formeze aglomerări. O altă recomandare a organizatorilor pentru credincioși este ca aceştia să aștepte sosirea convoiului la parohiile de pe traseu, unde sunt arondați fiecare.

Potrivit comunicatului Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuţilor, la Sfânta Liturghie de Hram, credincioșii vor avea acces în curtea mănăstirii doar până la ora 11 și numai până când vor fi ocupate toate locurile marcate. Date fiind măsurile de siguranță sanitare generate de coronavirus, sucevenii sunt îndemnați să păstreze distanța fizică de 1,5 metri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.