De luni, 6 iulie, începe admiterea la Universitatea „Ștefan cel Mare”

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) a anunţat că în perioada 6-15 iulie, fără zilele de sâmbătă și duminică, pentru specializările unde există probe și în perioada 6-17 iulie, fără zilele de sâmbătă și duminică, pentru specializările unde nu există probe, desfăşoară concursul de admitere pentru cele 90 de specializări de la ciclurile de studii de licenţă şi masterat la toate cele zece facultăţi.

În noul context epidemiologic USV a luat măsurile necesare, astfel încât procesul de admitere să se desfășoare în condiții de maximă siguranță sanitară, fiind instituite protocoale specifice privind dezinfecția spațiilor, urmarea unor circuite intrare-ieșire foarte bine delimitate, monitorizarea temperaturii la intrările în clădirile din campus, precum și adaptarea infrastructurii pentru protecția personalului implicat în procedeul de admitere și a candidaților care vor opta pentru depunerea documentelor la sediul universității.

În acest an, candidaţii au posibilitatea de a se înscrie atât on-site, în locaţiile din campusul USV, cât şi online, folosind platforma de înscriere disponibilă. Totodată, pentru a uşura procedura de depunere a actelor în online, platforma de admitere a USV pune la dispoziţie şi un sistem electronic de plată a taxei de înscriere.

Oferta educațională din acest an include, dintr-un total de 90 de specializări, 9 programe noi de licență sau de masterat, autorizate sau acreditate, unele dintre ele cu caracter interdisciplinar, fiind coordonate de mai multe facultăți și departamente.

În domeniul Științe Inginerești, viitorii studenți vor putea opta pentru: Echipamente și sisteme medicale, Echipamente și sisteme de comandă și control pentru autovehicule, Științe gastronomice, Energetică și tehnologii informatice și Securitate cibernetică. În domeniul Științe socio-umane, programele nou apărute în oferta USV sunt Resurse umane și Globalizare și diplomație economică. Acestora li se adaugă alte 2 programe care au fost autorizate să funcționeze anterior: Media digitală și Drept penal și criminalistică.

Informaţii detaliate despre procesul de Admitere 2020, cu repartizarea celor peste 2.100 de locuri bugetate și a celor peste 2.500 de locuri cu taxă pe programe de studiu din ciclul de licență, masterat și doctorat, pot fi obţinute consultând pagina https://admitere.usv.ro/.

Indiferent de facultatea sau programul de studio, viitorii studenţi vor primi un sprijin material sub forma unui laptop sau a unei tablete, însoţite de o cartelă SIM cu abonament de date cu o durată de valabilitate de minimum 9 luni și cu minimum 50 GB pe lună, Universitatea urmând să achiziționeze 2.200 de laptopuri, 1.300 tablete și 3.500 de cartele SIM.

A doua sesiune de admitere se va desfășura în perioada 7-15 septembrie, fără zilele de sâmbătă și duminică pentru specializările unde nu există probe și în intervalul 7-11 septembrie, pentru specializările unde există probe. Pentru a confirma locurile ocupate, candidații declarați admiși trebuie să se înmatriculeze cel târziu până la data de 29 iulie, pentru sesiunea de vară, respectiv până la 18 septembrie, pentru sesiunea de toamnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.