„Roţi legendare – Fălticeni, 124 de ani de la primul vehicul din oraş”

Duminică, 19 iulie, în parcarea din faţa Administraţiei fiscale, pe strada Republicii, în vecinătatea Pieţei „Nada Florilor” din municipiul Fălticeni se va desfăşura, între orele 10,00 şi 14,00, a patra ediţie a expoziţiei cu maşini de epocă „Roţi legendare – Fălticeni, 124 de ani de la primul vehicul din oraş”.

Evenimentul automobilistic desfăşurat duminică în urbea de pe Şomuz marchează 124 de ani de la apariţia primului vehicul în Fălticeni.

„Primele trei maşini din România, fiecare câte o trăsură-automobil tip Benz, cu patru locuri şi motoare de 12 Cai Putere, au fost aduse în 1895 de trei craioveni. În 1896 au intrat în ţară alte trei trăsuri-automobile, un Peugeot în Bucureşti, un Rochet-Schneider în Tecuci şi un triciclu Bollé în Fălticeni. Deci putem spune că oraşul nostru este printre primele localităţi din ţară în care a circulat un automobil” a precizat Iulian Todirică, reprezentantul Retromobil Club România în judeţul Suceava.

Printre automobilele de colecţie prezentate la evenimentul de la Fălticeni, toate în stare perfectă de funcţionare, vor fi tradiţionalele maşini fabricate în România sau în ţările comuniste, la care, în anii Epocii de Aur, aveau acces şi oamenii de rând, cum ar fi Dacia 1100, Dacia 1300, Dacia sport, sau Trabant, dar şi mărci rare din gama Volvo, Fiat, Daimler, Opel, Ford, Mercedes etc.

Vor fi expuse şi două maşini foarte rare aparţinând fălticeneanului Iulian Todirică, un Jaguar MK V 1949 şi un autoturism Plymouth P2 DeLuxe, fabricat în 1936. Acest automobil american a fost fabricat, în gama P2 DeLuxe, doar între 1935 şi 1937, a ocupat locul II la Concursul de Eleganţă Sinaia 2018, un eveniment retro de gală, organizat de Retro Mobil Club România, sub patronajul Casei Regale a României.

Manifestarea nu este doar o simpla întâlnire între pasionaţii de maşini, la expoziţia de oldmobile organizată de Filiala Suceava a Retromobil Club România şi Primăria Fălticeni fiind pregătite premii şi multe alte surprize atât pentru expozanţi cât şi pentru spectatori.

De la ora 14,00, este programată o paradă a automobilelor de epocă participante la expoziţie pe străzile din zona centrală a municipiului, iar de la ora 15,00, şueta colecţionarilor se va desfăşura la Casa Cristea.

Anul acesta evenimentul „Roţi legendare – Fălticeni, 124 de ani de la primul vehicul din oraş” va fi organizat şi cu sprijinul unor sponsori principali cum ar fi Romfour, TrioNec, Dasmar – Pizza Mario, Tiger Com, Inpride şi al iubitorilor de maşini de epocă care au ajutat la buna desfăşurare a competiţiei.

„Vă aşteptăm în număr cât mai mare şi vă aducem la cunoştinţă că pe durata evenimentului purtarea măştii este obligatorie. Se va respectarea şi distanţarea socială între participanţi şi vizitatori, fiind interzise grupurile mai mari de patru persoane. Vă mulţumim pentru înţelegere!”, au anunţat organizatorii.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.