Fesivitate de premiere a elevilor care au obţinut medii mai mari de 9,50 la examenele de bacalaureat şi evaluare Naţională

Zilele Municipiului Fălticeni au inclus în programul din acest an două concursuride tenis de câmp, unul de înot, o expoziţie cu maşini de epocă, aniversarea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie şi premierea elevilor cu medii mai mari de 9,50 la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat. Evenimentul s-a desfăşurat în seara zilei de sâmbătă, 18 iulie, pe platoul din faţa Muzeului de Artă “Ion Irimescu”, acesta fiind al optulea an consecutiv în care municipalitatea acordă premii de excelenţă pentru elevii cu rezultate deosebite la învăţătură

Chiar dacă în anul şcolar 2019 – 2020 nu s-au mai organizat fazele naţionale ale olimpiadelor şi concursurilor şcolare, Consiliul Local a decis să premieze 31 elevi din clasa a VIII –a şi 55 de absolvenţi ai învăţământului liceal care au obţinut medii mai mari de 9,50 la examenele de Bacalaureat şi Evaluare Naţională. Fiecare elev a primit 500 de lei, suma alocată de la bugetul local pentru aceşti copiii fiind de 43.000 lei.

Rezultate foarte bune în condiţii deosebite

La festivitatea de premiere, alături de primarul Cătălin Coman, viceprimarului Constantin Bulaicon, membri ai consiliului local, elevi, directori ai unităţilor de învăţământ şi părinţi, au fost prezenţi deputatul Alexandru Rădulescu, membru al Comisiei de Învăţământ din Camera Deputaţilor care i-a felicitat pe toţi elevii premiaţi, dar şi pe primarul Cătălin Coman pentru că a reuşit ca în fiecare an să recompenseze performanţa elevilor fălticeneni.

„Aţi obţinut rezultate deosebite în condiţii deosebite, şi de aceea sunt mult mai valoroase. Vă felicit pe dumneavoastră, care aţi reuşti să depăşiţi această perioadă dificilă, pe părinţii dumneavoastră şi mai ales pe profesorii dumneavoastră care v-au fost alături. Nu în ultimul rând îl felicit şi pe domnul primar care reuşeşte după opt ani de zile să menţină aceeaşi atitudine faţă de dumneavoastră, viitorul Fălticeniului. Vă felicit în mod deosebit pe cei care aţi terminat clasa a XII-a. Veţi pleca la facultate şi veţi demonstra tuturor că Fălticeniul este un izvor de minte multă”, a spus Alexandru Rădulescu.

Elevii merituoşi sunt baza dezvoltării Fălticeniului

Fostul prefect al judeţului Suceava, Mirela Adomnicăi, a fost invitată la premierea elevilor în calitate de prieten al municipiului Fălticeni şi participant la toate ediţiile acestui eveniment, Mirela Adomnicăi fiind unul dintre co-iniţiatorii premierei elevilor fălticeneni care s-au remarcat în concursurile şcolare, după cum a precizat primarul Cătălin Coman.

„Trebuie să continuăm şi tradiţia şi prietenia care ne leagă. Este un an cu restricţii, un an atipic, este o perioadă care demonstrează că trebuie să ne adaptăm la orice schimbare. Şi în primul rând voi, dragi elevi, foşti elevi şi viitori studenţi sunteţi piatra de temelie şi pentru comunitate şi pentru ceea ce înseamnă putere de adaptare. Voi sunteţi speranţa noastră. Vă felicit şi eu pentru rezultatele pe care le-aţi obţinut la examenele parcurse. Vă mai aşteaptă multe examene, şi şcolare şi de viaţă. Şi sper ca modul acesta diferit în care a trebuit să treceţi prin aceste examene să vă întărească şi să vă dea putere pentru examenele care vă aşteaptă. Sunteţi motivul de mândrie. Domnul primar v-a felicitat, v-a şi mulţumit pentru rezultatele obţinute pentru că este conştient că sunteţi baza pentru dezvoltarea Fălticeniului. Eu sper, domnule primar, că acea galerie a oamenilor de seamă la care lucraţi dumneavoastră să se completeze şi cu parte din aceşti copii puternici, deştepţi, frumoşi şi sper să ne revenim. Să ne revenim la o altă normalitate pentru că vremurile nu vor mai fi la fel şi văd şi părinţii, bunici, care au venit alături de voi aici, cu toţii vom trece prin această schimbare. Dar sper ca această experienţă pe care am traversat-o să ne ţină uniţi. Să ne ţină uniţi şi în ceea ce înseamnă dezvoltarea Fălticeniului şi în ceea ce înseamnă revenirea judeţului Suceava la locul pe care îl merită. Pentru că a fost o experienţă pe care am trăit-o toţi în acest judeţ, o experienţă care a lăsat urme. Dar ne punem speranţa în voi, în ceea ce veţi deveni şi veţi face pentru a ne reabilita noi sucevenii şi în special fălticenenii. Vă mulţumesc domnule primar, pentru că aţi confirmat prin această invitaţie prietenia care mă leagă de Fălticeni şi fălticeneni”, a precizat Mirela Adomnicăi.

Elevii cu rezultate foarte bune, recompensaţi cu premii în bani

Chiar dacă anul acesta trecem printr-o perioadă mai complicată şi municipalitatea nu a putut să organizeze un eveniment festiv dedicat celor mai buni elevi fălticeneni aşa cum şi-ar fi dorit, Premiile de excelenţă pentru elevii cu rezultate deosebite la învăţătură au reprezentat o recunoaştere a deosebită din partea comunităţii pentru elevii care fac performanţă.

„Suntem în preajma sărbătorii Sfântului Ilie, patronul spiritual al municipiului Fălticeni, perioadă în care, în anii precedenţi, se desfăşurau foarte multe activităţi în municipiul Fălticeni, pentru că este sărbătoarea tuturor fălticenenilor, a tuturor celor care ne vizitau în această perioadă. Din 2012, în fiecare an, copiii noştri cu rezultate deosebite la olimpiadele şcolare, la concursurile şi activităţile artistice erau premiaţi. Anul acesta olimpiadele şcolare nu au mai avut loc, la fel şi concursurile şcolare, din cauza pandemiei. Dar respectăm tradiţia şi vreau să vă mulţumesc vouă tuturor copiilor de clasa a VIII-a şi a XII-a pentru rezultatele deosebite din activitatea şcolară şi pentru rezultatele obţinute la cele două examene extrem de importante din viaţa voastră, Examenul de Evaluare Naţională şi Bacalaureatul. Alături de voi au fost profesorii, care au făcut tot posibilul ca, în condiţiile unui an cumplit, să vă puteţi pregăti şi să aveţi rezultate foarte bune, dar şi părinţii, care vă sunt un sprijin permanent.

Rezultatele sunt extraordinare în această perioadă dificilă şi sunt rezultate încurajatoare pentru tot ceea ce înseamnă dezvoltarea voastră personală şi viitoare. Vreau să vă felicit, să vă mulţumesc în numele comunităţii locale, să vă urez mult succes celor de clasa a IX-a, de acum, în activitatea de liceu, iar celor care au susţinut examenul de Bacalaureat, mult succes în învăţământul superior, la facultăţile şi universităţile pe care vi le-aţi ales. Şi sunt convins că întotdeauna se va vorbi frumos despre Fălticeni, prin prisma voastră, prin prisma rezultatelor voastre. Vă veţi mândri cu faptul că sunteţi fălticeneni şi noi ne vom mândri cu voi, datorită rezultatelor pe care sunt sigur să le veţi obţine şi de acum înainte.

 Le mulţumesc, ca primar al Municipiului Fălticeni şi în numele Consiliului Local, tuturor elevilor care au rezultate deosebite la învăţătură, dar şi domnilor profesori şi părinţilor care i-au susţinut pentru ca acest lucru să fie posibil”, a precizat primarul Cătălin Coman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.