Cupa Municipiului Fălticeni la tenis de câmp

După o pauză de şapte luni, tenisul fălticenean începe să îşi revină. Sâmbătă, 18 iulie, în cadrul Zilelor Municipiului Fălticeni, a avut loc Turneul tenis de câmp pentru copii, „Cupa Municipiului Fălticeni”, ediţia a VII-a. La competiţia organizată de Clubul sportiv „Nada Florilor”, Federaţia Română de Tenis şi Primăria Municipiului Fălticeni pe terenurile de tenis de la Baza de Agrement „Nada Florilor” au participat 45 de copii, având vârsta între 5 şi 10 ani, din Botoşani, Fălticeni, Rădăuţi şi Roman. Pentru patru grupe meciurile s-au desfăşurat pe categoriile de vârstă şi conform regulamentului TENIS 10 – FRT, a cincea grupă, „Viitorii campioni” fiind dedicată practicanţilor tenisului care au împlinit vârsta de 5 ani.

„A fost un turneu mult aşteptat de copii, dovadă fiind participarea numeroasă şi dorinţa fiecărui jucător de a avea o prestaţie cât mai bună. Mulţumesc antrenorilor din Botoşani, Rădăuţi şi Roman pentru că au venit cu jucători valoroşi şi foarte bine pregătiţi. S-a remarcat echipa Noemi Rusu – Ianis Nichitean din Rădăuţi, ocupanta primului loc la Nivelul Porotocaliu şi pe jucătorul Rareş Clapa din Roman, ocupantul locului I la Nivelul Roşu Starter. Sunt copii care promit o evoluţie foarte bună în tenisul juvenil, îi felicit atât pe ei cât şi pe antrenorii lor pentru modul în care îi pregătesc pentru competiţii. În ultimii trei ani copiii care se pregătesc la ACS Nada Florilor nu au pierdut la nici un turneu locul I. S-a întâmplat sâmbătă, la Fălticeni, la două categorii, este adevărat la limită, dar asta ne dă de gândit, înseamnă pentru noi un semnal de alarmă care trebuie să ne motiveze şi mai mult în pregătirea viitoarelor competiţii”, ne-a declarat Marcel Dascălu, cel care se ocupă de pregătirea micilor tenismeni fălticeneni.

La Grupa viitorilor campioni,  primele locuri au revenit lui Nectarie Stan, Antonia Mitocaru, Efenia Tănase şi Patric Iordăchioaia.

La Nivelul Roşu Starter (jucători de 6 – 8 ani, începători), s-au jucat meciuri de simplu, primul loc revenindu-i lui Rareş Clapa, Locul II, Biancăi Sosoi, iar pe poziţia a treia s-a situat Amalia Pintilii.

La Nivelul Roşu Challenger (jucători cu mai mult de trei turnee naţionale jucate şi cu vârsta mai mică de 8 ani), locul I a revenit echipei formate din Daniel Mitocaru – Emanuel Benea, pe Locul II s-a situat echipa Ionel Lupu – David Radion, iar pe Locul III, echipa George Lungu – Alexie Maftei.

La Nivelul Porotocaliu (copii cu vârsta maximă de 8 – 9 ani), meciuri de dublu, Locul I a fost ocupat de dubloul Noemi Rusu – Nichitean Ianis, locul II a fost ocupat de Sara Stan – Denis Filipciuc, iar pe poziţia a treia s-a situat echipa Iasmina Coman – Luca Vasiliu.

La Nivelul Verde (copii cu vârsta de 10 ani), locul I a fost ocupat de echipa Cristian Aciubotăriţei, Iustin Andrei, Tudor Hogaş, locul II revenind echipei formate din jucătorii Aris Anton, Matei Ursachi, Elena Lungu, jucându-se meciuri atât la simplu cât şi la dublu.

Festivitatea de premiere a fost oficiată de primarul Cătălin Coman, care a oferit tuturor participanţilor diplome, tricouri şi pachete cu dulciuri, iar premianţilor diplome, cupe şi medalii. La reuşita acestui turneu au contribuit şi firmele Romfour, Raitar şi Buzdea Com, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava şi Poliţia Locală, care au asigurat măsurile de ordine publică şi cele două cadre medicale din sistemul medical şcolar care au asigurat asistenţa medicală pe toată desfăşurarea competiţiei.

Veşti bune au venit pentru tenisul fălticenean la începutul săptămânii şi de la Cluj, unde Daniel Mitocaru (Nivelul Roşu) a obţinut Locul I şi de la Constanţa, unde Christian Samachişe o obţinut Locul I, tot la Nivelul Roşu, la un Turneu naţional MPG, asigurându-şi astfel calificarea la Turneul Campionilor.

Următorul turneu la care vor participa micii tenismeni fălticeneni se va desfăşura sâmbătă, 25 iulie, la Piatra Neamţ.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.