171 de candidaţi la definitivat au obţinut medii între 8 şi 10

În judeţul Suceava,  rata de promovare a examenului naţional pentru definitivare în învăţământ din sesiunea 2020 înainte de contestaţii este de 70,37% a anunţat Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava.

Potrivit datelor centralizate de ISJ Suceava, procentul de promovare (medii mai mari sau egale cu 8) este de 70,37%, iar 4 candidaţi au obţinut media 10.

Au fost declaraţi promovaţi, înainte de înregistrarea şi soluţionarea eventualelor contestaţii, 171 de candidaţi cu medii între 8 şi 10. Este vorba despre un profesor de turism şi servicii de la Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” Fălticeni, un profesor ce predă disciplina industrie alimentară la Liceul ”Natanael” Suceava, şi doi profesori pentru învăţământul preşcolar, de la Grădiniţa cu Program Prelungit (GPP) ”Gulliver” Suceava şi Grădiniţa ”Paradisul Piticilor” Gura Humorului. Sunt 6 note de 10 la proba scrisă a examenului de definitivat, obţinute de candidaţii care au media 10, menţionaţi mai sus, plus un profesor de matematică de la şcoala Gimnazială nr. 3 Suceava şi un profesor de informatică de la şcoala Gimnazială ”Dimitrie Onciul” Straja

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obţină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obţinute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puţin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

În această sesiune, 268 de candidaţi au avut dreptul de a susţine proba scrisă din data de 22 iulie. Au fost prezenţi 254 de candidaţi. Dintre aceştia, 10 de candidaţi s-au retras, iar un candidat a fost eliminat.

Afişarea primelor rezultate s-a realizat atât la centrele de examen, cât şi online, pe site-ul definitivat.edu.ro.

Contestaţiile se depun conform calendarului aprobat, la centrele de examen sau pot fi transmise on-line sau pe fax, în zilele de 29 iulie, respectiv 30 iulie, până la ora 12:00. Rezultatele finale se afişează la centrele de examen şi pe site-ul anterior menţionat, în data de 4 august 2020.

Persoanele care nu au promovat examenul se pot prezenta la o nouă sesiune după reluarea, de fiecare dată, anterior susţinerii examenului, a stagiului de practică de un an şcolar.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.