La Fălticeni, probe pentru candidații la Academia de Poliție

Școala Militară de Subofițeri Jandarmi ”Petru Rareș” Fălticeni este centru zonal de selecție pentru cei candidații din județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui care s-au înscris pentru admiterea la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” București, sesiunea 2020. Proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice începe de luni, 24 august și se va desfășura până pe 29 august, în sala de sport a ”Gabriel Udișteanu”, unde sunt programați cei 408 candidați care au trecut de triajul dosarelor și testarea psihologică. Dintre aceștia, 126 provin din județul Suceava. La nivel național, s-au înscris 3.085 de candidați, fiind repartizați în 7 centre zonale de selecție, cel de la Fălticeni fiind al patrulea, în funcție de numărul de candidați.

Proba de evaluare a cunoștințelor va avea avea loc în zilele de 1 și 2 septembrie și se va desfășura la sediul unității din Fălticeni.

Sunt scoase la concurs 588 de locuri la Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, dintre care 100 cu taxă, la Facultățile de Poliție, de Poliție de Frontieră, de Jandarmi, de științe Juridice și Administrative și de Pompieri. Pentru a participa la concursul de admitere, candidații au avut de îndeplinit o serie de condiții legale și criterii specifice. Aceștia au trecut prin testarea psihologică, care s-a desfășurat la sediile inspectoratelor județene din țară.

Rezultatele obținute de candidați se centra-lizează la Academia de Poliție și se afișează pe site, contestațiile pot fi depuse online în data de 5 septembrie și se soluționează la sediul Aca-demiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”, în perioada 6-7 septembrie. Urmează examinarea medicală care se va realiza în perioada 8-24 septembrie, pentru candidații care se încadrează în numărul de locuri scoase la concursul de admitere, în ordinea descrescătoare a mediilor obținute la proba scrisă. Academia de Poliție afișează, la finalul fiecărei zile, situația candidaților care au finalizat examinarea medicală, succesiv, până la completarea numărului de locuri scoase la concursul de admitere.

Sunt declarați admiși candidații care au fost declarați apt medical, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere. Rezultatele finale ale admiterii vor fi afișate până la data de 26 septembrie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.