Şapte candidaţi concurează pentru a conduce Primăria în următorii 4 ani

La Fălticeni, şapte candidaţi pentru fotoliul de primar şi nouă partide şi alianţe electorale au început pe 28 august campania electorală.

La Biroul Electoral de Circumscripţie Municipală nr. 3 Fălticeni şi-au depus candidatura pentru a ocupa fotoliul de primar Gheorghe Aldea (PMP), Marius Amariei (AUR), Constantin Blanariu (ALDE), Gheorghe Cătălin Coman (PSD), Ioan Ilişescu (Pro România), George Mândruţă (USR – PLUS) şi Ionel Vasiliu (PNL).

Trei dintre ei au experienţă în administraţia publică locală. Este vorba de profesorul Gheorghe Cătălin Coman, care are două mandate de primar (2012 – 2020), economistul Gheorghe Aldea a fost viceprimar al municipiului Fălticeni în mandatele primarilor Vasile Tofan (2008 – 2012) şi Gheorghe Cătălin Coman (2012 – 2016) şi consilier local în ultima legislatură, 2016-2020, pentru o perioadă de un an şi 5 luni. Profesorul Ioan Ilişescu, decanul de vârstă al candidaţilor (68 de ani), a fost consilier local în perioadele 1996 – 2000 şi 2004 – 2008.

Patru candidaţi sunt pentru prima dată într-o confruntare electorală

Patru dintre cei şapte candidaţi la funcţia de primar intră pentru prima oară în bătălia electorală. Doi sunt foste cadre militare şi doi sunt hotărâţi să renunţe la afacerile pe care le deţin pentru a conduce municipiul. Antreprenorul Marius Amariei, pe lângă propria afacere, activează în domeniul atragerii de fonduri nerambursabile, iar Constantin Blanariu şi-a desfăşurat activitatea în paraşutism, în momentul de faţă fiind ofiţer în rezervă. George Mândruţă a participat, ca fost angajat al Ministerului Apărării Naţionale, la misiuni externe, în teatre de operaţiuni cu risc ridicat, sub egida NATO, în Bosnia-Hertzegovina, iar pentru ONU, în Afganistan şi Sudan. Timp de 10 ani a lucrat în cadrul Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP) pentru asigurarea pazei unor demnitari de rang înalt. Inginerul silvic Ionel Vasiliu (39 de ani) este cel mai tânăr dintre cei şapte candidaţi la conducerea urbei de pe Şomuz în următorii 4 ani. El conduce o afacere de succes cu produse prelucrate din lemn.

Pentru a ocupa cele 19 locuri din Consiliul Local Fălticeni s-au înscris în cursa electorală nouă partide: Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE), Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), Partidul Ecologist, Alianţa USR – PLUS, Partidul Mişcarea Populară (PMP), Partidul Naţional Liberal (PNL), Partidul Social Democrat (PSD), Pro România, Partidul Puterii Umaniste (social-liberal).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.