DSP a solicitat Ministerului Sănătăţii peste 90 de mii de doze de vaccin antigripal

Direcţia de Sănătate Publică Suceava va începe campania de vaccinare antigripală, începând cu 1 octombrie, urmând ca după data de 15 septembrie, la Suceava să ajungă prima tranşă de doze de vaccin antigripal sezonier.

La nivelul judeţului nostru ar fi necesare pentru această iarnă peste 90 de mii de doze de vaccin antigripal, cifră transmisă şi la Ministerul Sănătăţii.

„Este vorba despre un total de 90.426 de doze de vaccin antigripal, dintre care 4.221 pentru cadre medicale, 35.477 pentru bolnavi cronici, 3.790 pentru copii, 787 pentru gravide, 2.788 pentru rezidenţii din instituţiile de ocrotire socială şi 43.363 pentru persoane peste 65 de ani.

După cum a precizat Gabriela Băncilă, purtătorul de cuvânt în cadrul DSP Suceava, de vaccinare gratuită beneficiază următoarele categorii de persoane: pacienţii cu boli cronice spitalizaţi în unităţile medicale, în scopul prevenirii infecţiilor asociate asistenţei medicale datorate infecţiei prin gripă, pacienţi cu afecţiuni cronice din spitalele/ secţiile de boli cronice, personalul medico-sanitar din secţiile de ATI şi Neonatologie, personalul medico-sanitar care activează în Serviciul de Ambulanţă.

Copiii, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, gravidele, cei care suferă de afecţiuni cronice şi personalul sanitar vor fi imunizaţi cu prioritate în cadrul campaniei gratuite de vaccinare antigripală din această toamnă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.