CNAIR a semnat contractele pentru drumurile expres Suceava-Siret și Pașcani-Suceava

Luni, 7 septembrie,  la Siret,  CNAIR a semnat contractele de servicii „Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru Drum Expres PAȘCANI– SUCEAVA” și “Elaborare Studiu de Fezabilitate si Proiect Tehnic de Execuție pentru Drum Expres SUCEAVA – SIRET”, două proiecte de aproape 102 km.

Noua șosea de mare viteză ar urma să vină în continuarea autostrăzii A7 pe coridorul 9 de la București-Ploiești-Buzău-Bacău-Pașcani.

Potrivit informațiilor din caietul de sarcini, profilul transversal al drumului va avea caracteristicile unui drum expres cu 2×2 benzi de circulație (3,5m/bandă), zonă mediană de 3m și acostamente de 2×2,25m din care 0,75m benzi de încadrare cu aceeași structură rutieră ca a benzilor de circulație și 1,5m acostament consolidat.

În cadrul studiului de trafic proiectantul va considera și analiza, încă din faza inițială de proiectare, opțiunea de a dezvolta drumul expres cu 2×2 benzi de circulație în drum expres cu 2×3 benzi de circulație pe sens sau aducerea la profil de autostradă.

Prestarea serviciilor de proiectare tehnică este făcută de asocierea SEARCH CORPORATION SRL – EGIS ROMANIA S.A – EGIS INTERNATIONAL SAS.

Pentru drumul Expres PAȘCANI– SUCEAVA valoarea contractului este de 11.721.430,96 Lei fără TVA, din fonduri europene nerambursabile. Durata contractului este de 24 luni pentru o lungimea estimată a traseului de 61 km.

Pentru drumul Expres SUCEAVA – SIRET valoarea contractului este de 10.092.839,13 lei fără TVA, tot pe fonduri europene nerambursabile. Durata contractului este de 24 luni, iar lungimea estimată a traseului este de 41 km.

Ambele proiecte sunt prevăzute în Master Planul General de Transport al Romaniei (MPGT) si este inclus in Programul Operational Infraastructura Mare (POIM) 2014 – 2020.

La semnarea contractelor au participat și președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, primarul Sucevei Ion Lungu și primarul din Siret Adrian Popoiu.

Contractele de realizare a Studiilor de Fezabilitate și a Proiectelor Tehnice pentru circa 102 km de drum expres de la Pașcani la Suceava și de la Suceava la Siret au fost semnate luni. Noua șosea de mare viteză ar urma să vină în continuarea autostrăzii A7 pe coridorul 9 de la București-Ploiești-Buzău-Bacău-Pașcani, iar atât autoritățile locale, cât și cele de la Compania de Drumuri vorbesc de drumul expres Pașcani-Suceava-Siret ca de autostrada A7. În caietul de sarcini proiectantul are ca sarcină să studieze și posibilitatea realizării proiectului direct ca autostradă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.