Fermierii pot depune cereri pentru ajutorul de stat pentru culturile afectate de secetă

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) primeşte începând de joi, 3 septembrie,  cererile de solicitare a ajutorului de stat acordat producătorilor agricoli care au înfiinţat culturi în toamna anului 2019, afectate de seceta pedologică, într-un interval de 10 zile.

Formularul cererii de solicitare a ajutorului de stat se regăseşte în OUG nr.148/27.08.2020, publicată în Monitorul Oficial nr. 806 din data de 02.09.2020, şi poate fi descărcat de pe site-ul APIA.

Cererile se depun la Centrele locale/judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, pe raza cărora/căruia a fost depusă Cererea unică de plată în Campania 2020.

Cererea de solicitare a ajutorului de stat, însoţită de documentele solicitate, poate fi transmisă la centrele judeţene/locale APIA  şi prin fax sau poştă sau în format electronic prin e-mail.

Beneficiari sunt producătorii agricoli care se încadrează în prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 44/2008, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 182/2016, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi producătorii agricoli persoane juridice, cu excepţia grupurilor de producători.

Ajutorul de stat se acordă beneficiarilor care au înfiinţat în toamna anului 2019 următoarele culturi: grâu, secară, triticale, orz, orzoaică, ovăz, rapiţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.