Spitalul Județean Suceava efectuează, la cerere, testare Covid

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava efectuează, începând cu data de 9 septembrie, teste pentru diagnosticarea Covid-19 și la cerere, contra cost. Testarea la cerere se face atât la solicitarea persoanelor fizice, cât și juridice (firme, instituții etc).

Pentru testarea la cerere, programările se vor face telefonic, între orele 8:00-16:00, la numărul de telefon 0787 429 714. Programarea se va face în două etape. Mai întâi, solicitantul trebuie să anunțe data și ora la care ar dori să fie testat și se face o pre-programare, în limita locurilor disponibile pentru acea dată (maxim 45/zi). În a doua etapă se face confirmarea programării, în momentul validării plății taxei de testare. Plata taxei, în valoare de 250 de lei, se va face prin ordin/virament/transfer bancar în contul în lei ROTREZ259121F330800XXX.

Validarea plății se va face prin trimiterea unei dovezi după ordinul/chitanța de plată, pe adresa testarecovid19@spjsv.ro (sau prin Whatsapp, la numărul 0787429714). Pentru asigurarea rapidității confirmării, spitalul recomandă „dovezi clare”, respectiv scanarea sau o fotografie de calitate a documentului care atestă plata.

La prezentarea solicitantului pentru recoltarea probelor, se va completa un formular de cerere testare Covid-19, la care se va anexa consimțământul informat și acordul pentru efectuarea testului. Formularul de cerere poate fi descărcat de aici: http://www.spitaluljudeteansuceava.ro/pacienti-2/testare-covid-19/formular-cerere-testare/

Recoltarea probelor pentru testul RT-PCR se va face în Ambulatoriul Spitalului, în intervalul orar 8:00-15:00, de luni până vineri.

În vederea efectuării testului se recoltează exsudat nasofaringian și orofaringian. Înainte de prezentarea la recoltare trebuie să nu consumați lichide, să nu mâncați nimic și să nu efectuați toaleta cavității bucale (cu pastă de dinți cu fluor). Rezultatele se eliberează în termen de maximum 48 h de la recoltare, în funcție de numărul de solicitări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.