A fost dată în folosință prima variantă din ruta alternativă Suceava – Botoșani 

Sucevenii, dar și fălticenenii care vor să ajungă în zona comercială a municipiului reședință de județ au la dispoziție, începând de miercuri, 16 septembrie, o rută alternativă la Calea Unirii, drumul care leagă Suceava de Botoșani și pe care pot circula între Centru și zona Bazar.

Este vorba de varianta pentru trafic ușor, de 3,5 tone, care merge de la Podul Unirii, și iese pe strada Mirăuți, la intersecția cu Petru Rareș. Într-un an și cinci luni de când au început lucrările, cu o valoare de 1,5 milioane de euro, s-a realizat Podul Unirii și varianta de 800 de metri, pentru traficul ușor. Urmează construcți unui podeț pe o lungime de 25 de metri, peste pârâul Cetății și devierea magistralei de termoficare, urmând ca până la data de 30 iunie, anul viitor, să se dea în funcțiune varianta pentru trafic foarte greu. Aceea va fi varianta oficială a acestei rute alternative, care vine de la intersecția străzilor Calea Unirii cu Traian Vuia, pe strada Apeductului.

Realizarea de rute alternative și variante ocolitoare ale Sucevei este una dintre strategiile municipalității de a fluidiza traficul.

Varianta de ocolire nr. 2 a orașului Suceava vine pe ruta Cumpărătura – Ipoteți – Tișăuți – Salcea. Cealaltă variantă va fi un nod de descărcare pentru autostrada A7, Ploiești Bacău Pașcani Suceava – Siret, pentru care în urmă cu două săptămâni, s-a semnat contractul pentru desemnarea firmei care realizează consultanța și studiul de fezabilitate. Acest nod va lega această rută alternativă a orașului de varianta ocolitoare nr. 2.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.