Festivalul Național de Poezie „Nicolae Labiș“, Ediția a 52-a – 2020

Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural „Bucovina”, Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Suceava, în colaborare cu Societatea Scriitorilor Bucovineni, Muzeul Bucovinei, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, Primăria comunei Mălini, organizează ediția a 52- a a Festivalului Național de poezie „Nicolae Labiș“, în perioada 1 – 4 octombrie 2020, la Suceava și Mălini. Anul acesta, precum știm cu toții, este anul sub dictatura pandemiei, un an cum nu a fost niciodată. Ediția aceasta se va desfășura doar online, pentru toate platformele online disponibile. Concursul își propune să descopere, să sprijine și să promoveze noi și autentice talente în rândul tinerilor creatori de poezie, poeții tineri care așteaptă la porțile gloriei literare.

R E G U L A M E N T

1. Sunt acceptate în concurs lucrări scrise cu diacritice, nepublicate și nepremiate la alte concursuri literare din județ și din țară. Pe răspunderea autorului în privința respectării acestei condiții. Cei care nu vor respecta această regulă vor fi excluși din concurs chiar dacă au fost inițial ”jurizați.”

2. La concurs pot participa autori care nu au depășit vârsta de 35 de ani, nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor, nu au debutat editorial și nu au obținut ”Marele Premiu” la edițiile precedente ale concursului.

3. Lucrările vor purta, în loc de semnătură, un motto ales de autor, atenție, un singur motto pe toate lucrările, deasupra titlului și vor fi trimise, în atașamente diferite, împreună cu un Curriculum Vitae al autorului, pe adresa electronică: ioanmanole2010@gmail.com până la data de 30 august 2020.

Motto-ul de pe lucrări se va regăsi şi în CV-ul atașat. În Curriculum Vitae se va specifica în mod obligatoriu: numele și prenumele autorului, locul și data nașterii, studii, activitate literară, adresa completă, numărul de telefon și adresa electronică. Indiferent că sunt trimise în concurs 5 sau 10 lucrări, toate trebuie sa fie grupate în același atașament, un singur atașament pentru lucrări și unul pentru datele personale.

4. Fiecare participant are dreptul de a se înscrie în concurs cu minimum cinci (5) poezii și maximum zece (10).

5. Lucrările nu se returnează, ele urmând a intra în patrimoniul concursului „Nicolae Labiș“, iar laureații vor fi publicați în „Caiete mălinene“, volum editat pe suport electronic de Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Suceava din cadrul Centrului Cultural Bucovina.

6. Laureații vor fi anunțați până la data de 25 septembrie 2020, pentru a fi prezenți la festivitatea de premiere, precum și la manifestările prilejuite de finalizarea concursului, care vor avea loc la Suceava, Fălticeni și Mălini. Precizăm că anul acesta, fiind o ediție altfel, vom comunica doar prin mijloacele tehnice ale net-ului. Manifestările vor consta în lansări de carte, conferințe literare, expoziții, șezători literare, recitaluri de poezie, vizite la muzee și monumente de artă din județ, alternativa online, realizate cu participarea membrilor juriului și a altor personalități literare.

7. Juriul concursului va fi alcătuit din critici literari, membri ai Uniunii Scriitorilor din România.

8. Membrii juriului nu mai pot schimba, ulterior, ordinea rezultată în urma jurizării. Doar în cazuri excepționale de balotaj sau de fraudă se vor rectifica pozițiile din clasament după o eventuală jurizare, evaluare.

9. Pentru cele mai valoroase lucrări prezentate în concurs, juriul va acorda premii consistente în bani.

Premiul special acordat de familia poetului Nicolae Labiș.
Vor fi acordate, în funcție de posibilități, și premii ale unor reviste literare.
Relații suplimentare: tel:– 0755764373 – Ioan Manole

Manager,
Vasile-Sorin FILIP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.