Primarul Gheorghe Cătălin Coman și 18 consilieri locali au depus jurământul

Miercuri, 21 octombrie, la Centrul Cultural „G.V. Birlic” (fosta Casă de Cultură), cu respectarea normelor de distanțare socială, în prezența prefectului Alexandru Moldovan, primarilor comunelor Boroaia, Fântâna Mare, Râșca și Vadu Moldovei, reprezentanților cultelor, unităților de învățământ, agenților economici și a avut loc ceremonia de constituire a Consiliului Local și învestirea în funcție a primarului Gheorghe Cătălin Coman.

După intonarea Imnului Național al României, un sobor de preoți condus de preotul protoiereu Adrian Dulgheru a oficiat slujba de binecuvântare dinaintea ședinței de constituire și depunere a jurămintelor.

Conform Codului administrativ, ședința de constituire a Consiliului Local a fost condusă de Constantin Bulaicon (decanul de vârstă al Consiliului Local Fălticeni), președintele de ședință fiind persoana cea mai vârstă dintre aleșii locali, secondat de cei mai tineri dintre consilierii locali, respectiv Elena Gavril și Cosmin Ilie.

După depunerea jurământului de către aleșii locali și primarul reales, Cătălin Coman, prefectul Alexandru Moldovan i-a felicitat pe cei învestiți în funcție, amintind la final că autoritățile locale trebuie să sprijine și să se implice în lupta împotriva răspândirii coronavirusului.

De asemenea, în noul Consiliu Local din Fălticeni, PSD va avea 12 reprezentanți, PNL – 4 și Alianța USR PLUS – 2. După ce a depus jurământul pentru noul mandat de primar, Cătălin Coman a declarat că și în următorii patru ani va fi același primar devotat și cu foarte multă putere de muncă.

 

“Sunt emoționat astăzi, pentru că este a treia oară când sunt la o astfel de activitate. Dar să știți că trăirile și sentimentele sunt cu totul altele decât acum opt ani. Pentru că acum opt ani veneam în fața fălticenenilor rugându-i să aibă încredere în mine pentru a realiza împreună un oraș mai frumos și o viață mai bună. Și iată că după opt ani, relația noastră de prietenie se consolidează. Iar parteneriatul dintre Primăria Fălticeni și cetățenii municipiului Fălticeni se întărește, astfel încât încrederea lor nu poate decât să mă onoreze și să mă motiveze. Sunt, așa cum am spus, onorat că la 43 de ani încep al treilea mandat de primar al unui municipiu important din județul Suceava, al doilea municipiu ca mărime din județ. Sunt lucruri frumoase pe care le-am realizat împreună. Împreună cu colegii din cele două Consilii Locale, cu colegii din administrația publică locală, cu colegii din aparatul de specialitate și executive.

Au fost opt ani extrem de complicați, extrem de grei, cu foarte multă muncă statornică, cu mii și sute de avize, cu zeci de drumuri la București, împreună cu managerul spitalului, cu toți cei care mi-ați fost aproape și am muncit împreună. Și avem acum la Fălticeni un spital modern care va fi deschis în curând. De asemenea, avem la Fălticeni cele mai moderne, mai sigure și mai frumoase grădinițe școli și licee. Avem la Fălticeni o rețea de drumuri care încet-încet se apropie de finalizare în ceea ce înseamnă asfaltarea. Sunt multe lucruri frumoase care s-au întâmplat în Fălticeni. Multe proiecte pe care le-am derulat împreună. Multe proiecte a căror eficiență ați văzut-o și dumneavoastră și toți cetățenii municipiului Fălticeni.

Dar mai sunt multe lucruri de făcut. Mai trebuie să facem proiecte pentru Fălticeni. Proiecte necesare, proiecte fezabile, proiecte pe care fălticenenii să le aprecieze așa cum trebuie. Și pentru asta am nevoie de ajutorul actualului Consiliu Local. De ajutorul aparatului de specialitate al primarului, pentru că doar împreună putem realiza aceste lucruri. Suntem aici la ședința festivă. Prima ședință a noului Consiliu Local. Și din start vreau să spun că de data aceasta suntem colegi în Consiliul Local și în administrație și nu mai facem politică. Facem doar pentru Fălticeni ceea ce trebuie. Pentru că indiferent ce culoare politică suntem, indiferent la care partid suntem afiliați, în campania electorală am spus același lucru, că vrem să facem bine pentru locuitorii municipiului Fălticeni. Și ca să nu mințim trebuie într-adevăr să demonstrăm acest lucru. Și eu în primul rând, dar și colegii consilieri de toate culorile politice. Sunt convins că vom găsi înțelegere, că vom lucra eficient, că vom găsi întotdeauna cele mai bune soluții pentru Fălticeni și fălticeneni.

Vreau să mulțumesc fălticenenilor pentru încredere, pentru votul acordat, pentru dragostea cu care au răspuns solicitărilor noastre, pentru faptul că am reușit să găsim în ei un partener extrem de credibil și de eficient. Pentru că foarte multe din soluțiile pentru Fălticeni le-am găsit discutând cu ei, pe fiecare stradă, în fiecare cartier. Și vreau să îi asigur că în continuare vor avea un primar harnic, devotat și cu foarte multă putere de muncă și implicare”, a declarat Cătălin Coman.

Primarul Cătălin Coman a spus că în municipiu trebuie creșă, cinematograf, rețele de utilități pe toate străzile și cartierele municipiului, spații verzi, parcări, piste de biciclete, iar municipalitatea trebuie să sprijine cultele, activitățile sportive și de tineret.

„La toate aceste lucruri deja lucrăm, iar ele sunt deja în etape de implementare diferite. Dar sunt convinsă că împreună le vom duce la bun sfârșit. Și de ce nu, vom iniția alte și alte proiecte necesare pentru Fălticeni”, a precizat Cătălin Coman.

 

Componența Consiliului Local Fălticeni (2020-2024)

Constantin Bulaicon (PSD)
Gabriela Chirilă (PSD)
Eugenia Cojocaru (PSD)
Luminița Corbu (PSD)
Iulian Darabă (PSD)
Octav Drăgușanu (PNL)
Maria Dulgheriu (PSD)
Elena Gavril (PNL)
Răzvan Haidău (PSD)
Cosmin Ilie (PSD)
Gabriel Matei (PSD)
George Mîndruță (USR-Plus)
Gabriel Moroșanu (PNL)
George Murariu (PSD)
Marius Pintilii (PSD)
Sergiu Sandu (PSD)
Cozmin Stoica (USR-Plus)
Ionel Vasiliu (PNL)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.