Opt localități au incidență de infectare cu coronavirus de peste 3 la mie

UrgențăComitetul Județean pentru Situații de Suceava a adoptat, joi, 22 octombrie, măsuri suplimentare pentru limitarea răspândirii noului coronavirus în 29 de localități, în 8 localități incidența fiind mai mare de 3 la mia de locuitori. Aceste localități sunt: Câmpulung Moldovenesc, Dorna Arini, Frasin, Fundu Moldovei, Gura Humorului, Sadova, Siret și Todirești.

La baza deciziilor se află situația prezentată de către DSP Suceava, propunerile fundamentate ale specialiștilor epidemiologi din cadrul structurii de sănătate publică, statisticile zilnice privind incidența cazurilor pozitive Covid-19 la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale din județul Suceava la mia de locuitori.

Astfel, în localităţile unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori sunt interzise: desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte; activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor; activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.  Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.