Spitalele din Campulung, Gura Humorului, Vatra Dornei si Siret devin suport COVID

Creșterea alarmantă a numărului de suceveni infectați cu noul coronavirus și menținerea Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava pentru pacienții cu Covid, cât și pentru cei cu alte probleme de sănătate a determinat Direcția de Sănătate Publică Suceava să solicite, joi, Ministerului Sănătății, includerea a încă patru spitale pe lista celor de suport-Covid.

Lista de spitale suport pentru pacienţii testaţi pozitiv sau suspecţi cu virusul SARS-COV-2, realizată de către D.S.P. Suceava, cuprinde 57 paturi la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, 35 paturi la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, 30 paturi la Spitalul Municipal Vatra Dornei şi 30 paturi la Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret.

Prefectura Suceava a informat că în urma analizelor efectuate la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a concluzionat că este absolut necesară desemnarea unor noi spitale/sectoare suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți că sunt infectați cu SARV-COV-2.

Totodată, reprezentanții DSP Suceava au precizat că pentru aceste unități spitalicești s-a avut în vedere asigurarea circuitelor separate pentru pacienții suspecți cu virusul SARS-COV-2 până la confirmarea prin testare, precum și posibilitatea tratării formelor ușoare de Covid-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.