„Malachitul – Piatra Țarilor”, la Muzeul de Ştiinţele Naturii Suceava

Muzeul Național al Bucovinei vă invită să vizitați, în perioada 3 noiembrie 2020 – 3 februarie 2021, la Muzeul de Ştiinţele Naturii Suceava, expoziția temporară cu superbe eșantioane brute de malachit, „Malachitul – Piatra Țarilor”.

Intrarea la expoziție este liberă!

Veți avea ocazia să faceți o fascinantă incursiune în lumea plină de mister a uneia dintre cele mai frumoase și interesante pietre semiprețioase și ornamentale – MALACHITUL.

Vizitatorii vor putea admira eşantioane brute de malachit din patrimoniul muzeului, fragmente de malachit natural și de sinteză, șlefuite pentru a scoate în evidență frumusețea structurii acestui mineral, alături de obiecte ornamentale și bijuterii aparținând mai multor pasionați colecționari.

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au observat neobișnuitul acestui frumos mineral, folosindu-l pentru a realiza ornamente și bijuterii care împodobesc astăzi sălile unor mari și importante muzee.

Grecii și egiptenii antici au apreciat, de asemenea, această piatră și i-au acordat o importanță deosebită pentru designul său extraordinar și culoarea excepțională. Malachitul a fost folosit pentru decorarea clădirilor, confecționarea de talismane și podoabe. Și pulberea din acest mineral a fost folosită de sexul frumos ca fard de ochi.

În Rusia, în secolele XVII-XVIII, în Urali, au fost găsite depozite mari de mineral, după care piatra de malachit a început să fie folosită în diverse tehnologii și activități științifice devenind o piatră foarte populară, prin urmare, oamenii nobili și persoanele regale și-au ornat camerele și birourile din palate cu aceasta.

Mai multe informații, atât științifice cât și mituri și legende vă invităm să aflați vizitând expoziția noastră.

Programul de vizitare este de marți până duminica între orele 09 – 17 .
Într-o perioadă apăsător pandemică, muzeele ne fac bine, bucurând mintea și sufletul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.