Teste rapide pentru evaluarea în UPU a celor cu simptome de Covid

Prezent vineri, 30 octombrie, la Suceava, pentru o evaluare a evoluției pandemiei pe Regiunea Nord-Est, în special la nivelul județului Suceava, ministrul sănătății, Nelu Tătaru a anunțat că Unitățile de Primiri Urgențe vor avea, din această săptămână, teste rapide pentru evaluarea persoanelor care prezintă simptome de infecție cu noul coronavirus.

Ministrul Nelu Tătaru a precizat că Departamentul pentru Situații de Urgență a achiziționat 43.000 de teste rapide, pe care le distribuie unităților de primiri urgențe.

„De săptămâna viitoare vom avea teste rapide pe antigen, care vor fi pentru simptomatici, în unitățile de primiri urgențe, pentru a putea decongestiona UPU, cu cei suspecți în izolare, pentru a putea dedica spațiile din UPU pentru ceilalți pacienți care vin. Numărul de teste/județ se va aloca în funcție de densitatea populației, de numărul de cazuri noi și de adresabilitatea în UPU” a declarat ministrul Nelu Tătaru.

Testele sunt destinate persoanelor simptomatice, iar eficacitatea acestor teste este de 97%.

În ceea ce privește testarea RT-PCR, Nelu Tătaru a afirmat că, de joi, în țară sunt încă 18 puncte de testare RT-PCR, ajungând astfel la un total de 169 de puncte de testare cu o capacitate de 50.000 de teste/zi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.