Municipiul Suceava şi trei comune, în scenariul roşu

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, duminică, o hotărâre prin care au fost stabilite restricţii suplimentare ca urmare a creşterii numărului de cazuri de coronavirus. Decizia a fost luată în baza situaţiilor prezentate de către Direcţia de Sănătate Publică Suceava şi a propunerilor fundamentate ale specialiştilor epidemiologi din cadrul acestei instituţii şi a statisticilor zilnice privind incidenţa cazurilor pozitive Covid-19 la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Suceava la mia de locuitori. Este vorba de municipiului Suceava, unde rata infectării la mia de locuitori a fost duminică de 3,07, comunele Dorneşti (3,16), Ilişeşti (3,06) şi Ipoteşti (3,23), precum şi măsuri pentru comunele Frătăuţii Noi (1,79), Frumosu (1,75) şi Valea Moldovei (1,70), unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este între 1,5-3 la mia de locuitori.

Noile măsuri de restricţie intră în vigoare începând cu data 3 noiembrie, de la ora 00.00, pe o perioadă de 14 zile.

Municipiul Suceava a mai depăşit, recent, dar doar pentru o zi, rata de infectare de 3 la mia de locuitori, iar CJSU Suceava a menţinut municipiul în „scenariul galben”.

Începând cu data 2.11.2020, ora 00.00 şi pe o perioadă de 14 zile, se vor aplica următoarele restricţii:

  • desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este interzisă;
  • activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă;
  • activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă;
  • purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise.

 În ceea ce priveşte unităţile de învăţământ din municipiul Suceava, ele vor funcţiona luni, 02.11.2020, potrivit scenariului aprobat prin Hotărârea CJSU nr. 58/30.10.2020, urmând a fi analizate propunerile consiliilor de administraţie ale tuturor unităţilor de învăţământ în cadrul unei şedinţe extraordinare a comitetului judeţean, ce se va desfăşura luni, 02.11.2020, ora 14.

Astfel, în aplicarea prevederilor art. 16 şi Anexei nr. 1 din Ordinul comun MEC/MS nr. 5487/1494 din 31.08.2020, Inspectoratul şcolar Judeţean Suceava va solicita consiliilor de administraţie ale tuturor unităţilor de învăţământ din municipiul Suceava până la data de 02.11.2020, ora 10.00, formularea propunerilor pentru scenariile de funcţionare în următoarele 14 zile, în condiţiile incidenţei cazurilor pozitive la mia de locuitori înregistrată la nivelul municipiului Suceava şi ţinând cont de particularităţile locale, de infrastructura fiecărei unităţi de învăţământ, resursele umane, resursele logistice şi accesul la reţeaua medicală ale fiecărei unităţi de învăţământ în parte.

Ulterior, propunerile formulate de către consiliilor de administraţie vor fi analizate şi avizate de către Inspectoratul şcolar Judeţean Suceava, respectiv de către Direcţia de Sănătate Publică Suceava, şi vor fi înaintate Secretariatului Tehnic Permanent al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava până la data de 02.11.2020, ora 12.00, în vederea aprobării unor măsuri de completare a Hotărârii nr. 60 din data de 01.11.2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.