Ministrul Educaţiei a emis ordinul prin care învăţământul se va desfăşura on line

Închiderea grădiniţelor şi şcolilor începând de luni şi transferarea în sistem online a activităţilor didactice au fost stabilite oficial prin Ordin de ministru semnat duminică, 8 noiembrie, de Monica Anisie. Ordinul, prevede că “începând cu data de 09.11.2020 se suspendă, pentru o perioadă de 30 de zile activităţile didactice care impun prezenţa fizică în unităţile de învăţământ preşcolar, primar, gimnazial, liceal şi postliceal a preşcolarilor şi elevilor”.

Activităţile didactice pentru unităţile de învăţământ vor fi desfăşurate în sistem on-line, iar în cazul în care activităţile nu pot fi desfăşurate conform prevederilor prevăzute în metodologie, inspectoratele şcolare judeţene şi unităţile de învăţământ preuniversitar au obligaţia să asigure resursele educaţionale pentru elevii care nu au acces la tehnologie informaţională şi internet, se arată în ordin.

Închiderea școlilor impusă prin acest ordin expiră pe 9 decembrie, la 3 zile după alegerile parlamentare 2020.

Documentul a fost transmis de Instituţia Prefectului Suceava printr-o circulară tuturor primăriilor din judeţ.

Prevederile integrale ale ordinului de ministru nr. 5.972 din 8.11.2020

“Art. 1 Începând cu data de 09.11.2020 se suspendă, pentru o perioadă de 30 de zile activitățile didactice care impun prezența fizică în unitățile de învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal și postliceal a preșcolarilor și elevilor.

Art. 2 (1) Activitățile didactice pentru unitățile prevăzute la art. 1 vor fi desfășurate în sistem on-line, conform Metodologiei-cadru privind desfășurarea activităților didactice prin intermediul tehnoloogiei și al internetului, precum și pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, aprobată prin Ordinul ministrului educației și cercetării nr. 5.545/2020.

(2) În cazul în care activitățile nu pot fi desfășurate conform prevederilor alin. (1), inspectoratele școlare județene/inspectoratul școlar al municipiului București și unitățile de învățământ preuniversitar au obligația să asigure resursele educaționale pentru elevii care nu au acces la tehnologie informațională și internet.

Art. 3 Activitățile didactice prevăzute la art. 1 vor fi reluate cu respectarea tuturor condițiilor de siguranță epidemiologică și igienă sanitară.

Art. 4 Direcția generală învățământ preuniversitar, inspectoratele școlare județene/Inspectoratul Școlar al Municipiului București și unitățile de învățământ preuniversitar duc la îndeplinire dispozițiile prezentului ordin.

Art. 5 Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.