Piețe agroalimentare cu pereți rabatabili sau mese pe alei şi străzile din zona pieţelor

Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan a convocat duminică la ora 11:00, o şedinţă de lucru la Palatul Administrativ, cu primarii din judeţ care au în administrare pieţe agroalimentare destinate comeţului de produse agricole, în vederea evaluării situaţiei concrete din fiecare localitate.

La şedinţă au fost invitaţi şi reprezentanţii DSVA, DSP şi ai CJ Suceava, în vederea analizării situaţiei punctuale şi adoptării de măsuri urgente pentru asigurarea accesului producătorilor autohtoni.

Prefectul judeţului a transmis o circulară localităţilor din judeţ care au organizate pieţe agroalimentare, prin care a solicitat ca acolo unde sunt pieţe închise si se pot rabata pereţii să se organizeze urgent pentru a le deschide în vederea reducerii infecţiilor cu noul coronavirus (conform HG 935/05.11.2020). Acolo unde nu se pot deschide, să se scoată mesele alocate producătorilor agricoli în spaţiile publice, pe alei, sau pe străzile din proximitatea pieţelor, dar să se restricţioneze accesul auto în spaţiile respective. Unde nu există nici această posibilitate să se organizeze pieţe agroalimentare volante în aer liber pe alte amplasamente, anunţate în prealabil producătorilor agricoli autohtoni şi cumpărătorilor, inclusiv prin comunicate oficiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.