CJSU Suceava ridică măsurile în unele localități şi anunţă noi măsuri în altele

CJSU Suceava a decis, marţi, noi măsuri în comunele Capu Câmpului, Horodnic de Sus, Panaci, Pârteştii de Jos, Râşca, Sadova, Vadu Moldovei şi Zamostea unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este între 1,5 – 3 la mia de locuitori şi pentru municipiul Rădăuţi, oraşul Gura Humorului şi comunele Cacica, Horodnic de Jos şi Muşeniţa, unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3 la mia de locuitori.

În ceea ce priveşte oraşul Milişăuţi şi comuna Poieni Solca, analiza D.S.P. Suceava a relevat faptul că după termenul de 14 zile în care au fost adoptate măsuri suplimentare, incidenţa cumulată a cazurilor permite ridicarea restricţiilor, astfel încât de azi, 10.11.2020, s-a hotărât încetarea acestora la nivelul localităţilor precizate.

În localităţile unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori se aplică următoarele restricţii corespunzătoare ratei de infectare:

  1. a) organizarea şi desfășurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este interzisă;
  2. b) activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă;
  3. c) activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi, în intervalul orar 05:00 – 21:00;
  4. d) pentru operatorii economici prevăzuţi la art. 2 lit. b) şi c) se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.
  5. e) prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, astfel cum sunt definite de H.G. nr. 935/2020.
  6. f) În aplicarea prevederilor art. 6 pct. 6 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, nu este permisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci.
  7. g) activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.