DSP Suceava a întocmit 11.000 de anchete epidemiologice

Prefectura Suceava a informat că, la nivelul județului DSP Suceava a întocmit până pe 19 noiembrie, 11.000 de anchete   carantinate sau diagnosticate cu Covid-19.  În urma anchetelor epidemiologice sunt stabiliți contacții direcți ai cazurilor confirmate cu SARS-CoV-2. Informațiile despre persoanele izolate/carantinate sunt introduse în baza de date care este transmisă zilnic către Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Suceava.  Sunt 3 persoane din cadrul DSP Suceava care se ocupă de centralizarea persoanelor aflate în izolare sau carantină.

Pentru îmbunătățire a activității de realizare a anchetelor epidemiologice implementate la nivelul DSP Suceava au fost dispuse și noi măsuri :

-instruirea periodică a personalului care realizează anchetele epidemiologice cu modificările legislative apărute.

– repartizarea zilnică a anchetelor epidemiologice și verificarea efectuării acestora la finalul zilei.

-cooptarea și a altor voluntari/personal delegat din cadrul altor instituții, în cazul în care numărul de anchete depășește posibilitățile de efectuare a acestora în timp util.

-organizarea activității de Call-Center la nivelul instituției, de luni până duminică între orele 8:00-20:00, cu 5 posturi telefonice, activitate asigurată zilnic de 5 medici/asistenți medicali delegați de la cabinetele medicale școlare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.