Centrul de Transfuzie Sangvină Suceava va fi deschis pentru donatori și sâmbătă, 29 noiembrie,

Centrul de Transfuzie Sangvină Suceava va fi deschis pentru donatori sâmbătă, 29 noiembrie, în intervalul orar 8.00-13.00.  Conform Dr. Maria Pilat, directorului Centrului de Transfuzie Sangvină Suceava, sâmbătă se pot prezenta atât donatorii de sânge, cât și cei pentru plasmă Covid-19. Prin prelungirea programului într-o zi de weekend, medicii speră că vor veni să doneze și persoane care în timpul săptămânii lucrează și nu pot lipsi de la serviciu.

Directorului Centrului de Transfuzie Sangvină Suceava a precizat că stocurile de sânge sunt la limită, iar cele pentru grupele rare și RH negativ sunt foarte mici. Pandemia de Covid-19 a afectat activitatea de donare, pe de o parte din cauza reticenței donatorilor, iar pe de altă parte deoarece Centrul de Transfuzii nu a mai putut organiza campanii mobile de recoltare. Ultima campanie de acest fel din anul 2020 a fost în luna februarie, înainte de declanșarea pandemiei.

Pentru a fi eligibili pentru donarea de sânge donatorii trebuie să îndeplinească anumite condiții, legate de vârstă, greutate, puls şi tensiune arterială sistolică etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.