Moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava purtate într-un pelerinaj prin județul Suceava

Printr-un comunicat de presă Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a anunțat că, începând d eluni, 23 noiembrie, moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava vor fi purtate într-un pelerinaj prin mai multe localități din județului Suceava astfel încât să aducă liniște credincioșilor și credința că nu sunt singuri și că sfinții îi ocrotesc și se roagă lui Dumnezeu „să ridice această molimă”

Coloana de maşini care a purtat moaştele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava a fost primită luni în Dragomirna, Siret, Spitalul din Siret, Dorneşti, Rădăuţi, Mănăstirea Bogdana, Spitalul din Rădăuţi, Putna, Marginea Suceviţa, Moldoviţa, Vatra Dornei, Dorna Arini şi Broşteni. În aceste localităţi credincioşi au ieşi la poartă cu flori în mână, unii s-au aşezat în genunchi şi au rostit rugăciuni, iar alţii au urmărit maşina cu racla cu lacrimi în ochi şi cu speranţa că actuala epidemie va înceta, iar oamenii vor putea să revină la activităţile obişnuite.

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților arată că anul acesta va fi ținut cu siguranță minte de către toți petru că a fost un an greu și încă nu este gata, iar pandemia a secerat viețile celor dragi, a schimbat modul de a relaționa și i-a făcut pe oameni mai triști, mai singuri și mai îngrijorați.

„Anul acesta va fi ținut cu siguranță minte de către toți. A fost un an greu, și încă nu este gata. Pandemia a secerat viețile celor dragi nouă, ne-a schimbat modul de a relaționa, ne-a făcut mai triști, mai singuri, mai îngrijorați.

Cei care credem în Dumnezeu, în El ne punem nădejdea. Și Îi cerem să ne ierte, să ne apere și să ridice această molimă. Știm, o va face după ce vom fi învățat lecția ce o însoțește!

Și pentru că nu avem totdeauna îndrăzneală înaintea Lui, apelăm la sfinți. Pe ei îi simțim mai aproape, ca cei ce au fost oameni ca și noi. Unul dintre ei este și Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou, ocrotitorul urbei Sucevei și al întregii eparhii.

La începutul acestei pandemii, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Pimen, de vrednică pomenire, moaștele Sfântului Ioan au fost purtate, în duh de rugăciune, pe străzile Sucevei și în curtea Spitalului Județean. Reacțiile au fost cât se poate de pozitive: oamenii au simțit liniște, pace și au redobândit un gram de încredere și speranță. Și de atunci, în mai multe rânduri, nu puțini oameni au cerut ca din nou „să mai venim cu Sfântul”.

Acum, după mai bine de jumătate de an, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, în urma unei atente consultări cu autoritățile locale și județene, moaștele Sfântului Ioan cel Nou vor pleca să binecuvinteze județul nostru. Zilele acestea, ele vor fi purtate cu cinste și cu rugăciune prin mai multe comunități din cuprinsul eparhiei, pentru ca prezența lor să aducă, iarăși, credința că nu suntem singuri și că sfinții ne ocrotesc și se roagă lui Dumnezeu pentru noi.

Nu va fi un pelerinaj așa cum sunteți obișnuiți. Nu vor fi oameni care să poarte pe umerii lor moaștele Sfântului Ioan, așa cum obișnuim în fiecare an la 24 iunie. Dar, dacă acum, ele vor fi duse cu ajutorul unui automobil, cei care vă veți întâlni cu Sfântul să vă opriți preț de câteva secunde și, rostind o rugăciune pentru dumneavoastră, pentru cei dragi și pentru cei bolnavi, să considerați că îl purtați pe brațele inimii pe Sfântul nostru drag, Ioan Mucenicul, ocrotitorul Sucevei! ”, se mai arată în comunicatul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.