Municipiul Fălticeni rămâne în zona galbenă de restricții Covid

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava a decis, marți, ca municipiul Fălticeni și comunele Grămești, Fântâna Mare, Mitocu Dragomirnei și Vama să rămână încă 14 zile sub restricțiile corespunzătoare zonei galbene, cu incidență cumulată a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile între 1,5 și 3/1000 de locuitori. La Fălticeni incidența era de 2,79 la mie, în Grămești – 2,37 la mie, Fântâna Mare – 1,92 la mie, Mitocu Dragomirnei – 2,48 la mie și Vama – 2,23 la mie.

În aceste localități funcționarea restaurantelor la interior și a sălilor de jocuri de noroc este permisă la 30% din capacitate, în intervalul orar 06:00-23:00. Activitatea în baruri, cluburi şi discoteci este interzisă.

Prin  Hotărârea C.J.S.U. Suceava se dispun, pentru o perioadă de 14 zile, pentru unitate administrativ-teritorială unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este între 1,5 și 3/1000 de locuitori următoarele măsuri:

  1. a) Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului;
  2. b) Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se desfăşoară fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06:00 – 23:00, cu respectarea obligaţiilor stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri;
  3. c) Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, se desfăşoară fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06:00 – 23:00, cu respectarea obligaţiilor stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri;
  4. d) Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci;
  5. e) Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, în intervalul orar 06:00 – 23:00.

Măsurile dispuse în baza prezentei hotărâri vor fi reevaluate de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, în urma analizei efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la expirarea termenului pentru care acestea au fost adoptate.

Prevederile prezentei hotărâri vor completa, modifica, în mod corespunzător Hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava aflate în vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.