Biroul Electoral Central a finalizat centralizarea datelor din cele 560 de secţii de votare din judeţul Suceava

PSD a câştigat alegerile parlamentare din judeţul Suceava, conform rezultatelor parţiale neoficiale. Pe locul doi se află PNL, la o diferenţă de aproape patru procente față de PSD atât la Camera Deputaţilor cât şi la Senat. Pe următoarele locuri s-au clasat AUR şi Alianţa USR-PLUS. În județ, pragul electoral a mai fost depăşit doar de PMP, însă candidaţii acestei formaţiuni politice vor putea intra în parlament doar dacă la nivel naţional procentul partidului va depăși 5%. 5. Pro România nu a reuşit să treacă pragul electoral în judeţul Suceava.

Rezultatele finale potrivit datelor de la Biroul Electoral Central sunt următoarele:

Camera Deputaţilor: PSD – 28,13%, PNL 24,14%, AUR – 14,45%, USR – 9,75%, PMP – 5,98% şi Pro România – 4,13

Senat: 28,53%, PNL – 24,63%, AUR – 14,72%, USR – 10,61%, PMP – 6,21% şi Pro România – 4,29%.

Potrivit rezultatelor provizorii și neoficiale ale alegerilor parlamentare din județul Suceava, dacă PMP nu va trece de pragul de 5% la nivel național, PSD va avea în judeţul Suceava un senator-Ioan Stan şi patru deputaţi, respectiv Eugen Bejinariu, Mirela Adomnicăi, Vlad Popescu şi George Șoldan, PNL va avea un senator-Daniel Cadariu şi trei deputaţi-Ioan Bălan, Angelica Fădor şi Bogdan Gheorghiu, AUR va avea un senator-Mircea Dăneasa şi doi deputaţi-Florin Puşcaşu şi Doru Acatrinei, iar USR-PLUS va avea un senator-George Mîndruţă şi un deputat-Radu Ciornei.

În situația în care PMP va trece pragul la nivel național, în locul lui Gheorghe Șoldan, un mandat de deputat de Suceava i-ar reveni lui liderului PMP Suceava, Marian Andronache.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.