În cinci localități din județ rata de infectare depășește pragul de 3 cazuri la mia de locuitori

Luni dimineață, în județul Suceava, cinci localități au o rată de infectare mai mare de 3 la mia de locuitori, respectiv municipiul Rădăuți, cu o rată de 4,06 la mia de locuitori, orașul Gura Humorului cu o rată de infectare de 3,32 la mia de locuitori și comunele Burla care are o rată de infectare de 3,54 la mie, Bălăceana cu 3,38 la mie şi Fundu Moldovei-3,02 la mia de locuitori.

În alte 19 localităţi între care municipiile Suceava, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei, rata de infectare se menţine sub 3 la mia de locuitori. În municipiul Suceava incidența este de 2,5 cazuri la mie şi ar putea ieşi din „scenariul roşu” după ce rata de incidenţă se menţine de peste o săptămână sub 3 cazuri la mia de locuitori. CJSU Suceava a decis în 30 noiembrie prelungirea cu 14 zile a „scenariului roşu” pentru municipiul Suceava, atunci rata de infectare fiind de 3,62 la mia de locuitori. Municipiul reședință de județ are de mai mult de o săptămână rata cumulată de infectare sub pragul de 3 cazuri la mia de locuitori și ar trebui să intre în „scenariul galben” care permite reluarea unor activităţi la interior la 30 la sută din capacitate.

La Fălticeni, rata de infectare este de 1,38 cazuri la mia de locuitori.

În judeţul Suceava 91 de localităţi au rată de infectare 0 sau până în 1,5 cazuri la mia de locuitori, aferntă „scenariului verde” alte 18 au rată de infectare cuprinsă între 1,5 şi 3 la mia de locuitori, iar cinci localităţi, peste 3 cazuri la mia de locuitori.

În judeţ continuă să evolueze două focare, unul la Unitatea de Asistenţă Medico – Sanitară Vicovu de Sus cu trei cazuri, iar al doilea la Centrul Social de Primire, Asistare şi Îngrijire a Persoanelor Vârstnice – Vatra Dornei, cu 11 cazuri.

Datele cu privire la incidența zilnică a cazurilor de COVID-19 de la nivelul tuturor unităților administrativ-teritoriale din județul Suceava precum și hotărârile Comitetului pentru Situații de Urgență Suceava se ragasesc pe pagina oficială a Instituției Prefectului – județul Suceava, secțiunea Info Coronavirus, la următorul link:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.