Municipiul Fălticeni se apropie de scenariul verde

Numărul localităților din județul Suceava care nu mai au nici un caz de Covid-19 în evoluție a crescut, luni, 14 decembrie, la 15. Fără nici un caz în evoluție sunt comunele Berchișești, Bogdănești, Boroaia, Calafindești, Ciocănești, Ciprian Porumbescu, Coșna, Forăști, Horodniceni, Mușenița, Ostra, Pârteștii de Jos, Poiana Stampei, Valea Moldovei și Voitinel.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ-teritoriale, din cele 114 unități administrativ-teritoriale, 15 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 15 au câte un caz în evoluție, 35 au sub cinci cazuri în evoluție, 33 au sub zece cazuri în evoluție, iar 16 au peste zece cazuri în evoluție.

Și municipiul Fălticeni va intra începând de joi, 17 decembrie, ora 0.00, în scenariul verde. Luni, 14 decembrie, rata de infectare era de 1,41 la mia de locuitori, cu un număr de 44 de cazuri active. Municipiul Fălticeni a pășit în scenariul roșu pe 18 noiembrie, când erau active 95 de cazuri de infecție cu noul coronavirus, fiind aplicate o serie de restricții pentru 14 zile, specific acestui scenariu. Pe data de 2 decembrie, ca urmare a scăderii numărului de cazuri, CJSU Suceava a impus relaxarea unor restricții urbea de pe Șomuz intrând în scenariul galben. Conform datelor centralizate de DSP Suceava, numărul de cazuri este în scădere, pe 11 decembrie fiind înregistrate 48 de cazuri active, pe 12 decembrie – 46 de cazuri, iar pe 13 decembrie – 43 cazuri active.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.